Fotball - Confederations Cup, Semifinale Spania - USA

Spania gikk inn i denne kampen som store favoritter. I sin siste kamp satte de ny verdensrekord i antall strake seire for landslag, 15, og tangert Brasil`s rekord i kamper på rad uten tap, 35.
USA startet best og hadde ett to bra muligheter før det var spillt 10 minutter. Charlie Davies prøver seg på brassespark, men ballen går like utenfor. Clint Dempsey har også ett skuddforsøk som går en meter til høyre for målet til Casillas. Spania`s sisteskanse ser ut til å ha full kontroll på begge forsøk. Like etterpå er Torres frempå for Spania, flott innlegg fra Fabregas, men Torres klarer ikke å styre den i mål. Etter 27.min kommer det første målet. Dempsey slår ballen opp til Altidore, som vender bort lagkamerat Capdevilla, han avslutter med ett ikke altfor imponerende skudd, men ballen går via Casillas og i mål. Utmerket prestasjon av den 19 år gamle spissen fra New Jersey, som drar av seg trøya i feiringa og pådrar seg gult kort.

Adidas F50 i Tunit Fotballsko Altidore USA
27. min Spania - USA 0-1, Altidore

Neste store mulighet kommer til Spania og David Villa. Rieira fyrer av ett skudd fra ca 25 meter, ballen går via en USA forsvarer og lander hos David Villa inne i 16-meteren. Valencia spilleren drar seg fri og skyter, men ballen går over mål. Minuttet før pause får vi se hva El Nino kan gjør, mottar ballen på hjørnet av 16-meteren, bruker farten mot dødlinja og kommer forbi USA forsvareren. Neste USA hinder vender han bort utover, og skyter i steget med venstrefoten. Kun en flott redning fra Tim Howard gjør at USA fortsatt leder 1-0.
Kort oppsummert fra første omgang, fortjent ledelse til USA. Produserte de beste sjansene, og Tim Howard måtte bare gjøre en redning.

Bare 3 minutter ut i 2 omgang er Spania farlig frempå. Det er David Villa som skyter fra drøyt 18 meter, og tvinger Tim Howard til å strekke seg så lang han er for å holde nullen. Glimrende redning av Everton keeperen! Spania fortsetter å dominere utover 2 omgang og kommer til mange avslutninger, men Tim Howard ser ut til å ha full kontroll. Etter 74 minutter scorer USA på nytt. Ett slapt innlegg fra Landon Donovan blir ikke skikkelig klarert fra Ramos. Clint Dempsey er først på ballen og får skutt ballen forbi en utrusende Iker Casillas, 2-0 til USA.

Nike Mercurial Vapor Superfly Fotballsko Dempsey USA
74 min. Spania - USA 0-2, Dempsey

Resten av kampen byr ikke på den helt store undeholdningen. Spania har ballen, men USA forsvarer seg ypperlig. Sluttresultatet blir 2-0 til USA, og kanskje den største overraskelsen i turneringen så langt.

Ikveld spiller Brasil mot Sør Afrika i den andre semifinalen. Brasil har spillt strålende hittil i turneringen og står med 10-3 og 9 poeng på de 3 innledende kampene. Vi tipper at Sør Afrika får det tøft i denne kampen.

 


Tags: confederation, fotball, fotballsko, dempsey, altidore, superfly, f50, tunit, adidas, nike, spania, usa,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •