Fotball - Dag Alexander Olsen I Nike Mercurial Vapor Superfly FG

Dag Alexander Olsen er en av mange norske fotballspillere som tok steget ut i Europa mens han fremdeles var juniorspiller. Dette har jo vært ett brennhett diskusjonstema for "ekspertene" i mange år, men i praksis så ser vi at det er noen som gjør dette med suksess, mens andre faller av etterhvert.

Under artikkelen kan du legge inn ditt spørsmål til Alex. Vi plukker ut 5-10 spørsmål som Alex vil besvare!
Dag Alexander startet sin seniorkarriere med Gjøvik/Lyn. Som 17 åring gikk turen til London og Tottenham, og i januar 2009 signerte han 4,5 års kontrakt med den spanske storklubben Valencia.

Hittil denne sesongen har Dag Alexander spillt 6 kamper for Valencia Mestalla (Valencia B), og står med 4 mål og 1 assist så langt.

Grunnen til at vi skriver nettopp om Dag Alexander Olsen, er at han hadde, som mange av dere andre, forhåndbestillt Nike Mercurial Vapor Superfly FG hos Oslo Sportslager. Vi tok da kontakt med ham, og spurte om han ville fortelle litt om karrieren så langt.


Dag Alexander Olsen i aksjon på Valencia trening.


"I fotball er det mye tilfeldigheter, og man trenger en god del flaks, som feks da jeg ble "oppdaget" på min 17års dag.
Jeg satt på benken i en kamp mellom Gjøvik/Lyn og Harstad, og da vår ene spiss ble skadet etter 25min, kom jeg innpå. Det endte med at jeg scorte 3mål på 17minutter!
Det jeg ikke visste var at det satt en agent på tribunen som egentlig var der for å se på en annen spiller fra Harstad! Han kom bort til meg etter kampen og sa at det han hadde sett av meg var "incredible", og han ville ta meg til en stor klubb!! Akkurat der og da visste jeg ikke hva jeg skulle tro, jeg fra lille Gjøvik til en stor klubb? Men joda, Barcelona, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Bayern München og noen norske klubber tok kontakt, du kan si jeg fikk sjokk! Det satt representanter fra alle klubbene på noen av kampene jeg spillte for Gjøvik/Lyn. Jeg hadde hjertet i halsen, men jeg klarte heldigvis å score mål, noe som gjorde at jeg letta 40kilo!!
Jeg skulle egentlig til Bayer Munchen, men de var litt usikre siden jeg ikke hadde noen kamper for landslaget. Tottenham viste derimot at de virkelig ville ha meg, så jeg bestemmte meg for å dra dit!!

 nike mercurial vapor superfly fg fotballsko dag alexander olsen valencia nike mercurial vapor superfly fg fotballsko dag alexander olsen valencia 
 Dag Alexander Olsen om Nike Mercurial Vapor Superfly: "Skoen sitter knallbra på beina, former seg utrolig fort etter foten! Det jeg legger mest merke til er at jeg nesten ikke kjenner at jeg har skoen på meg, den er faktisk så lett!"

Jeg spillte først for akademiet til Tottenham og syntes egentlig jeg gjorde det veldig bra, scoret masse mål og spillte bra...Så etterhvert kom jeg opp til reservelaget der jeg ikke fikk like mye tillit selvom jeg scorte mål hver gang jeg fikk spille, og som ung spiller hadde jeg jo lyst til å spille så mye som mulig!
Så fikk jeg høre at Valencia var interessert i meg, de ville gi meg en lang kontrakt på 4,5 år, da syntes ikke jeg det var et vanskelig valg....

Jeg fikk trene veldig mye med A-laget da jeg kom, noe som var utrolig moro. Jeg fikk trene med f.eks. David Villa, Silva, Joaquin, Mata osv. Dessverre fikk jeg en skade som satte meg ute av spill i 2 mnd, og da tok det litt tid før jeg var i god form igjen!

Etter sommeren var jeg spent på hvordan pre-season skulle være, om det var som i England der det var MYE løping eller om det var mest med ball da også! Det var da altså fotball kombinert med løping + masse kamper, noe som er mye mer moro enn bare løping. Alle spillerne smiler og har det gøy, samtidig som de egentlig er dødsslitne!!
Jeg scorte 8 mål på 8 kamper i pre-season for b-laget, noe som gjorde at jeg fikk spille fra start i en A-lags kamp! Det var utrolig fett! Eneste som var litt kjedelig var at jeg burde ha scort ett mål, keepern redda på streken og ballen trilla rett utenfor stolpen!!
Steget opp til A-laget er stort, med kanskje verdens beste spiss er foran meg, og andre spisskonkurrenter som Zigic og Miku i tillegg.
Hittil i serien med b-laget har jeg 4 mål og 1 assist på 6 kamper..... Så hvem vet, fortsetter jeg å utvikle meg så kanskje en dag får jeg prøve meg på A-laget igjen? Da skal jeg gi alt jeg kan for å spille bra, og med litt flaks blir det kanskje også et mål?
"


Lurer du på hvordan det er å trene sammen med David Villa? Eller kanskje du ønsker å vite hvordan det er å reise ut som proff i ung alder? Da kan du spørre Alex! Skriv inn ditt spørsmål i kommentarfeltet under. Vi plukker ut 5-10 av disse som Alex vil besvare!

ALEX HAR NÅ BESVART DE SPØRSMÅLENE VI PLUKKET UT. DE KAN DU LESE HER.Tags: dagalexanderolsen, valencia, superfly, fotball, fotballsko
| Kommentarer [14]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Oslo Sportslager, 19.10.2009 09:13:42
Da er spørsmålene videresendt til Alex, og vil bli lagt ut etterhvert.

Skrevet av jonas, 18.10.2009 21:52:01
hadde du bestemt deg for å satse på fotballen før du ble oppdaget??

Skrevet av thomas, 12.10.2009 21:03:14
heiii :)..... hvor mye teknikk er det dere kjører der nede i spania i forhold til england? føler du deg snart klar til å få sjansen igjen på A-laget snart (sånn spille messigt)? hvor mange timer trener du i uken med laget? har du mye egentrening utenom de obligatoriske treningene?

Skrevet av Håkon, 12.10.2009 20:21:30
Hvor rask er egentlig David Villa? Hender det du tenker at det er umulig å ta ballen fra spinkle David Silva? Hva er trikserekorden din, forresten? :) snakkes på landslaget om 5-6 år ;)

Skrevet av Stian, 12.10.2009 16:55:01
Hvordan var du spillemessig som 14-15åring?

Skrevet av Gustav, 11.10.2009 23:46:47
Hvordan var det å reise fra Norge så tidlig? Hvor opptatt er du og dine lagkamerater når det gjelder fotballsko? Hvor nær er du førstelagspill? Hva er dine styrker og svakheter (teknisk, mentalt og fysisk)? Hvor raskt løper du 60/100 meteren på og hvem er den treigeste på laget?

Skrevet av Gustav, 11.10.2009 23:44:27
Hvilken ving i Valencia føler du er best til å drible?

Skrevet av Gustav, 11.10.2009 23:43:07
Hvor mye føler du at du kan forbedre deg når vi snakker om basisferdigheter?

Skrevet av Petter, 10.10.2009 19:53:20
Trente du mye som tenåring, og hvordan trente du på de feltene du ikke var så god på? (Hvis det var noe du ikke var så god på da :)

Skrevet av Erik Nymoen 11 år, 10.10.2009 10:02:58
Hvor masse trente du som barn?

Skrevet av Martin, 09.10.2009 23:18:42
hvordan er miljøet i klubben? tar stjernene i klubben seg tid til å bli kjent med deg og de andre på b-laget? hvor ofte trener du med a-laget? hvem av spillerene der er du mest imponert over? det var 4 spørsmål, menmen, håper det går bra :D

Skrevet av Jørgen, 09.10.2009 18:37:34
Hvor stor er forskjellen rent teknisk (pasninger, mottak, dribling) mellom Spania og England, og føler du at teknikken din har blitt bedre etter at du kom til Spania?

Skrevet av Trygve, 09.10.2009 09:32:10
Hei, hvilken fotballspiller er din favoritt, og hvorfor?

Skrevet av Jørgen, 08.10.2009 21:05:48
Hvordan var det å spille med Danny Rose i Tottenham? Hvordan er han som spiller?