Fotball - Dag Alexander Olsen svarer spørsmål fra våre lesere.

For ett par uker siden fikk våre lesere muligheten til å stille spørsmål til Valencia spiller Dag Alexander Olsen. Svarene på spørsmålene vi plukka ut kan du lese her!

Dag Alexander Olsen Nike Mercurial Vapor Superfly fotballsko Valencia

1. (Jonas) hadde du bestemt deg for å satse på fotballen før du ble oppdaget??

Alex: Målsettingen min var vel egentlig å bli god nok for tippeligaen, fordi jeg så det som ganske realistisk! Drømmen min var jo såklart å komme til england/spania/tyskland/italia, men det så jeg ikke på som realistisk før jeg faktisk ble oppdaget.... Hadde jeg ikke spillt fotball vet jeg ikke hva jeg hadde gjort faktisk!


2. (Thomas) heiii :)..... hvor mye teknikk er det dere kjører der nede i Spania i forhold til England? Føler du deg snart klar til å få sjansen igjen på A-laget snart (sånn spille messig)? hvor mange timer trener du i uken med laget? har du mye egentrening utenom de obligatoriske treningene?

Alex: For å være helt ærlig så trente vi mer teknikk i england, men det var mest fordi at der var jeg på akademiet, der man skal lære grunnleggende ferdigheter å diverse teknikker! I Spania handler det egentlig mest på å holde på ballen og pasniger,mye av treningene på både A og B laget går i øvelser der man skal holde på ballen... Såklart har vi økter der det er teknikk også i spania!


3. (Stian) Hvordan var du spillemessig som 14-15åring?

Alex: Scorte mål i bøtter å spann for gjøvik-lyn hehe! Men hadde mye å gå på når det kom til teknikk!!

4. (Gustav) Hvordan var det å reise fra Norge så tidlig? Hvor opptatt er du og dine lagkamerater når det gjelder fotballsko? Hvor nær er du førstelagspill? Hva er dine styrker og svakheter (teknisk, mentalt og fysisk)? Hvor raskt løper du 60/100 meteren på og hvem er den treigeste på laget?

Her var det mer enn 1 spm du :) Men jeg syntes det bare var kult å flytte når jeg var 17år! Jeg var egentlig ikke nervøs i det hele tatt, det var det mamma som var hehe! Både jeg og lagkameratene mine er overaskende opptatt av fotball sko, jeg syntes det er utrolig viktig å ha bra skotøy! Viktigste er at dem sitter godt på beina, men det gjør jo såklart ingenting om dem ser bra ut heller! ;-)


5: (Gustav)Hvilken ving i Valencia føler du er best til å drible?

Hmm, jeg syntes både Joaquin og Mata er gode med ballen, så man kan lære mye av å se på de to!


6. (Petter) Trente du mye som tenåring, og hvordan trente du på de feltene du ikke var så god på? (Hvis det var noe du ikke var så god på da :)

Alex: Jeg trente nok mer enn de fleste, ikke bare fotball, men all mulig slags sport egentlig... Stod mye på ski,snowboard,blades og om sommeren hoppa jeg alltid mye på stor trampoline (noe jeg tror er bra for eksplosiviteten i beina!)
Jeg trente vel egentlig sjelden på de tingene jeg var dårlig på får å være ærlig, jeg likte meg som regel foran mål, det øvde jeg mye på!!


7. (Jørgen)Hvor stor er forskjellen rent teknisk (pasninger, mottak, dribling) mellom Spania og England, og føler du at teknikken din har blitt bedre etter at du kom til Spania?

Alex: Jeg vil si det at her i spania er man mye flinkere til å holde på ballen, det er som regel det som blir trent på vær dag! I England er det såklart mye mer fysisk enn her i spania, noe som er litt surt, jeg liker litt fighting!!
Jeg syntes at jeg har blitt ganske mye bedre etter jeg kom til Spania, helt annen type fotball, med mye mer stikkpassninger bak forsvar o.l som passer meg bedre!

8. (Trygve) Hei, hvilken fotballspiller er din favoritt, og hvorfor?

Hmm, jeg har egentlig ingen favoritt spiller jeg.... Men Villa,Torres,Xavi,Iniesta,Messi,Zlatan og C.Ronaldo er alle konge spillere, hadde ikke gjort meg noenting å spillt sammen med dem får å si det sånn hehe!

Les også: Dag Alexander forteller om hvordan karrieren har vært hittil


Tags: dagalexanderolsen, fotball, fotballsko, superfly, nike, valencia
| Kommentarer [5]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Abdi, 13.02.2016 22:43:09
Hei fikk du hjelp med hvor du skulle bo og hvor trening felte var og med spårke

Skrevet av jakob, 10.07.2011 14:33:42
HVORDAN ble du oppdaget??

Skrevet av En fan av deg, 21.02.2010 18:17:29
Hei! Har du peiling på hvordan man oppdaget i fotball fra 15- 19 års alderen evt. hvordan kan man kan prøvespille for utlandske lag (akademiet)?

Skrevet av Nike, 07.11.2009 23:44:41
Hello... var du med på sonelag / kretslag som ung spiller? Hvem av disse to føler du deg mest lik i spillestilen: Ronaldo( Fart,dribling,skudd) eller Xavi ( Playmaker,fotball geni og undervurdert) ? =)

Skrevet av jarle, 26.10.2009 11:16:41
gøy å lese. mer av dette takk :)