Fotball - Er Du Klar For Vintertreningen?

Fotball har etterhvert blitt en helårssport, der man trener og spiller både ute og inne. Om du er en av de som skal trene mye ute på grus eller kunstgress i vinter så har vi noen utstyrstips for å hindre sykdom og skader som kan oppstå grunnet vær og underlag. 
Tradisjonen tro så går mange fotballspillere en lang og knallhard treningsvinter i møte. De siste årene har man fått mye midler til å ruste opp treningsanlegg rundt omkring i Norge og dette har resultert i at mange nå har kunstgressbaner de kan trene på hele vinteren, i tillegg er det fortsatt mange som bruker grusen flittig vinterstid. Dette er underlag som sliter både på kropp og utstyr men man kan forebygge om man har riktig sko og klær.

Vintertrening på kunstgress?

Vi kan dele opp dette i 3 deler:

Klær:

Når gradestokken viser minus på gradestokken så er det å kle seg riktig veldig viktig, dette gjelder uansett hva man skal selvfølgelig, men når man skal yte fysisk aktivitet så er det ekstra viktig hva man har på seg.


Varmt og teknisk undertøy er ekstremt viktig, da dette hjelper deg holde varmen samtidig som det transportere svetten bort fra kroppen. Mange bruker her en gammel bomullsgenser e.l. og dette holder deg varm helt til du blir svett, men i motsetning til det tekniske tøyet så vil bomullen forbli like våt og da blir man fort veldig kald.

Vi er stolte av våre gode utvalg av baselayerprodukter fra Under Armor, Nike og Adidas som du kan se her.

 Nike Pro Core LongSleeve Tight Mock sort trøye fotball
Over disse baselayerproduktene så har man det "vanlige" tekniske treningstøyet. Det finnes både jakker og gensere som man kan ha over, noen ganger er det også nødvendig med begge deler. Tenk på dette når du bestemmer deg for størrelser, da det kan være lurte å ha plass til genseren på innsiden av jakken.

Se våre fotballjakker her.
Se våre fotballgensere her.
  Adidas Predator Windbreaker fotballjakke
 Når deg gjelder bukser så er det to alternativer man kan bruke over baselayerproduktene, det er enten 3/4 bukser eller bukser med hel lengde. Her er det veldig individuelt hva man foretrekker å bruke, det er varmere med hel lengde mens det er mer smidig med 3/4 bukse om man skal bruke strømper og leggskinner.

Se våre fotballbukser her.
 Adidas Predator X training pant fotballbukse

 

Sko:


Det er en ting som må og skal stå i hovedfokus når det gjelder sko og vintertrening på fotballbanen og det er det helsemessige. Vintertreningen består ofte av to hoveddeler, spille fotball og løping. Her er det ekstremt viktig å sko seg riktig da underlaget uansett om det er grus eller kunstgress gir stor beslastning for beina.


 For trening på kunstgress så kan man nå benytte seg av det som heter AG/HG-knotter. Dette er sko og knotter som minner mye om de tradisjonelle gressskoene, men som har noe lavere og sterker knotter. Dette er beregnet på nyere kunstgress og bør ikke brukes på de eldste kunstgressbanene. Uansett, når man skal trene en hel vinter bør dette være en sko man bare bruker 1-2 ganger i uken.

Se vårt utvalg av fotballsko med AG-knotter her. 
Se vårt utvalg av fotballsko med HG-knotter her. 
Nike Super Ligera HG-E fotballsko 
For trening på grus er dette eneste alternativ slik vi ser det, grunnet at grus er så hardt at det vinterstid ikke er forsvarlig å bruke sko med lengre knotter. For de som trener på kunstgress er denne type sko et alternativ til knotteskoene, dette for å avlaste føttene for den store belastningen lengre knotter gir.

Se vårt utvalg av fotballsko med TF-knotter her.
 Nike Tiempo Mystic III TF hvit/blå kunstgress fotballsko
Når man skal bli i toppform til sesongen så kommer man ikke unna løpeøktene som ofte blir lagt inn i treningen på en eller annen måte. Her må man være nøye med å skifte sko, selv om treneren har dårlig tid, er det gode løpesko som gjelder.

Se vårt utvalg av løpesko her.
 mizuno wave ultimate løpeskoSmåting:


Luer og vanter er noe man må ha når man skal være ute å trene på vinteren.

Se vårt utvalg av fotballuer og -hansker her.

Mange lurer på om det er noe man kan gjøre for å fryse mindre på føttene, og her er det eventuelt å bruke noen tykkere sokker men det er en kjensgjerning at man blir kald på føttene. Det er prisen man må betale for å drive med denne artige idretten.
 
                                                       nike thermal field player glove fotballhanske         
Er du en av de som holder deg inne hele vintersesongen, les mer om futsalproduktene våre her.


Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •