Fotball - Fotball VM 2010 - Vertsbyer

Under Fotball VM 2010 i Sør-Afrika vil kampene bli spillt i 9 forskjellige byer. Her kan du lese mer om disse.

Oslo Sportslager Guide Til Fotball VM 2010 Sør Afrika
Intro 
* Stadiumguide * Vertsbyguide * Gruppespill * Sluttspill  Cape Town
Stadio: Green Point Stadion
Innbyggere: ca 2,9 millioner (2001)
Høydemeter: 0 meter


Cape Town er med sine ca 3 millioner innbyggere den tredje mest folkerike byen i Sør-Afrika. Byen er sete for den sørafrikanske nasjonalforsamlingen  og er hovedstad i provinsen Western Cape. Blir ofte regnet som en av verdens flotteste byer, og er det mest populære turistreisemålet i Sør-Afrika.
Cape Town har to lag som ligger i øverste divisjon, Ajax Cape Town og Santos. Benni McCarthy, Sør-Afrika`s toppscorer gjennom alle tider kommer fra Cape Town.


 

Cape Town
     
Durban
Stadio:  Moses Mabhida Stadion
Innbyggere: ca 3,1 millioner (2001)
Høydemeter: 0 meter

Durban ligger på østkysten av Sør-Afrika. Den er Sør-Afrikas nest største by med ett innbyggertall på 3,1 millioner. Durban har stor utstrekning fordi den i større grad enn andre sørafrikanske byer har stor villabebyggelse og mindre slum.  Byen har stor turisme som følge av subtropisk klima og gode strender for bading, og ikke minst for surfing. Durban er største by i provinsen KwaZulu-Natal og har Afrikas travleste havn.
To toppserieklubber er fra Durban, Golden Arrows og Maritzburg United. Bruce Grobbelaar er født i Durban.


 
Durban
     
Johannesburg
Stadio: Soccer City Stadion og Ellis Park Stadion
Innbyggere: ca 3,2 millioner (2001)
Høydemeter: 1753 meter

Sør-Afrikas største by med 3,2 milioner innbyggere. Byen ble etablert i 1886 og er hovedstad i provinsen Gauteng, som er den rikeste provinsen i Sør-Afrika og i hele Afrika sør for Sahara. Johannesburg er også Sør-Afrikas økonomiske sentrum, og er en av verdens mest kriminelle byer. Johannesburg ligger på det høye platået i østlige deler av Sør-Afrika, hele 1753 meter over havet.
Eneste av vertsbyene som er representert med to VM stadioer. Hele fire fotballklubber fra Johannesburg spiller i høyeste divisjon: Bidvest Wits, Kaizer Chiefs, Moroka Swallows og Orlando Pirates.


 
Johannesburg
     
Bloemfontein
Stadio: Free State Stadion
Innbyggere: ca 700,000 (2001)
Høydemeter: 1400 meter

Bloemfontein er den niende største byen i Sør-Afrika og er hovedstad for provinsen Fristaten. Sør-Afrika har tre hovedsteder, Bloemfontein er den juridiske hovedstaden. Byen ligger midt i Sør-Afrika på Fristatplatået. To toppligaklubber holder til i Bloemfontein, Free State Stars og Bloemfontein Celtic.


 
Bloemfontein
     
Port Elizabeth
Stadio: Nelson Mandela Bay
Innbyggere: ca 1 million (2001)
Høydemeter: 0 meter

Byen Port Elizabeth ligger i provinsen Eastern Cape, helt på kysten i sør-øst. Port Elizabeth har Sør–Afrikas bilindustri, her finner du General Motors, Volkswagen, Ford, Continental Tyres og flere andre bilselskaper. Byen har mange flotte sportsfasiliteter for fotball, rugby, cricket, landhockey og mange andre idretter. Byens plassering ved kysten gjør den også til base for mange vannsporter. St George’s Park cricketbane ligger i byen, dette er den eldste cricketbanen i Sør–Afrika.
Bay United er eneste fotballklubb fra byen som er representert på høyeste nivå. 
Port Elizabeth
     
Nelspruit
Stadio: Mbombela Stadion
Innbyggere: ca 230,000 (2001)
Høydemeter: 660 meter

Nelspruit er en by i Sør-Afrika med 221 474 innbyggere (2004). Byen er hovedstad i Mpumalanga-provinsen (tidligere østre Transvaal) øst i Sør-Afrika. Nelspruit ligger ved Limpopofloden, 60 kilometer fra grensen til Mosambik og 330 kilometer øst for Johannesburg. 
Nelspruit
     
Polokwane
Stadio: Peter Mokaba Stadion
Innbyggere: 150,000 (2006)
Høydemeter: 1310 meter

Polokwane ligger helt nord i Sør-Afrika og er hovedstad i provinsen Limpopo. Byen regnes som den fremste jaktdestinasjon i Sør-Afrika. Flere kjente fotballklubber kommer fra byen, men idag er ingen av de høyere enn på nivå to. 
Polokwane
     
Rustenburg
Stadio: Royal Bafokeng Stadion
Innbyggere: ca 400,000 (2001)
Høydemeter: 1500 meter

Rustenburg ligger ved foten av fjellet Magaliesberg i provinsen North West. Byen er den raskest voksende i hele Sør-Afrika. Fotballklubben Platinum Stars er eneste profesjonelle fotballklubb i byen. 
Rustenburg
     
Pretoria
Stadio: Loftus Versfeld Stadion
Innbyggere: ca 1 million (2001)
Høydemeter: 1214 meter

Pretoria er den administrative hovedstaden i Sør-Afrika. Byen ligger i provinsen Gauteng, og ligger om lag 70 kilometer nord for Johannesburg. Byen har rundt én million innbyggere, og ca. 1,7 millioner med omkringliggende områder. Byen er en av de ledende universitetsbyene i Sør-Afrika.
To fotballklubber fra Pretoria holder til på øverste nivå, Mamelodi Sundowns og Supersport United (serievinner 2 siste sesongene).
 
Pretoria
Intro 
* Stadiumguide * Vertsbyguide * Gruppespill * Sluttspill  


Tags: vm2010, fotball
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •