Fotball - Her får du vite ALT om FotballVM2010


Dette blir et stort år for oss fotballtilhengere, nå nærmer det seg nemlig VM i Sør Afrika! Dette er det 19 VM sluttspillet som arrangeres, og det er første gang det blir arrangert på det afrikanske kontinentet.

Oslo Sportslager Guide Til Fotball VM 2010 Sør Afrika
Intro 
* Stadiumguide * Vertsbyguide * Gruppespill * Sluttspill   
Italia vant VM 2006 i Tyskland

I juni og juli hvert fjerde år er det høytid for alle fotballfrelste, da er det tid for verdensmesterskap i verdens største idrett, nemlig fotball. For nittende gang i historien skal de beste nasjonene måle krefter over totalt 64 kamper. 11 juni 2010 braker det løs i Sør Afrika, der sparker arrangørlandet i gang mot en foreløpig ukjent motstander, og disse 64 kampene skal da spilles frem til man når finalen som går 11. juli. 32 land skal kjempe om den gjeveste pokalen i fotball, og med kvalifiserte land som Brasil, Argentina, Tyskland, England Italia og Spania vil det bli spenning til siste slutt. 

Disse 64 kampene skal spilles på 10 stadioner og 9 byer. De fleste av anleggene er helt nye for denne anledningen. Største stadioen (Soccer City) har plass til 95 000 på tribunen. Dette vil garantert gi oss en fantastisk atmosfære under VM2010. Nasjonene til de fleste av verdens beste fotballspillere har kvalifisert seg til dette fotball-VM, så vi kan se frem til ballbehandling utenom det vanlige og stor underholdning.

Det ligger stor prestisje i toppscorer tittelen, og det mangler som vanlig ikke med kandidater. Av de som vil kjempe om denne tittelen så man nevne spillere som; Robinho, Fabiano, Kaká, Agüero, Messi, Tevez, Podolski, Gomez, Rooney, Lampard, Di Natale, Iaquinta, Torres, Villa, Silva, Cristiano Ronaldo, Drogbra, van Persie, Huntelaar, Eto'o og mange mange flere.

Hvem vinner den gjeveste pokalen, hvem blir toppscorer og hvem blir kåret til mesterskapets beste spiller? Hvem tror du det blir? Kom gjerne med dine synspunkt i kommentarfeltet i bunn av artikkelen!

Oversikt over landene som har kvalifisert seg for Fotball VM 2010.
 
Europa
53 land
13 plasser
 
Afrika
53 land
  5+1 plasser
 
Asia
43 lag
4,5 plasser

Sør Amerika
10 land
4,5 plasser

Nord Amerika
35 land
3,5 plasser
 
Oceania
10 land
0,5 plass
 Danmark Algerie Algerie Australia* Argentina Honduras New Zealand New Zealand
 England Elfenbenkysten Japan Brasil Mexico  
Frankrike Ghana Nord Korea Chile
USA  
Hellas kamerun Kamerun Sør Korea Paraguay    
 Italia nigeria Nigeria
Uruguay

 
 Nederland Sør Afrika


 
Portugal          
 Serbia
       
 Slovakia

     
Slovenia          
 Sveits  

 

 Spania          
 Tyskland  
     


* Australia deltar for første gang i Asia`s kvalik.

32 land deltar under VM sluttspillet. 31 av disse må kvalifisere seg, mens den siste plassen går til vertsnasjonen (Sør Afrika).Intro 
* Stadiumguide * Vertsbyguide * Gruppespill * Sluttspill  

Relater saker:
Adidas Jabulani - Offisiell matchball fotball VM 2010 Sør Afrika
Adidas lader opp til Fotball VM 2010 Sør Afrika - Video

Tags: vm, 2010, fotball,
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Stian, 26.05.2010 16:11:09
Silva blir VMs beste!