Fotball - Hvem avgjør Champions Leaguefinalen 2009??

Champions League sesongen 2008/09 går mot slutten, det gjenstår en kamp, og hvilken kamp det kommer til å bli. Kampen går mellom regjerende mestere, Manchester United, og årets spanske dobbeltmestere Barcelona. Dette er to lag fulle av individualister som kan avgjøre finalen, og vi har trukket frem noen vi mener har disse egenskapene. 
Det er et drøss av stjerner på disse to lagene, og det er flere dueller i alle lagdeler, her har vi nevnt noen av de vi mener er viktigst.


Edvin Van der Sar vs. Victor Valdes

Adidas Fingersave Allround, keeperhanske

Keeperduellen kan være veldig avgjørende i en finale, ikke minst om kampen skulle gå helt til straffesparkkonkurranse. Dette er to meget gode keepere, som har sluppet inn minimalt med mål i år, men det er Van der Sar som har sett færrest baller bak seg i denne sesongen av Champions League. Mens Valdes har sett 13 baller i nettet bak seg har Van der Sar kun sluppet inn 6 mål i årets Champions League. Det er liten tvil om at keeperen til Manchester United innhar en vanvittig rutine etter å ha spilt i blandt annet to finaler fra før av, han var mannen som sto i veien for Anelkas straffespark i fjorårets finale. Valdes på sin side er en keeper uten store svakheter som i gode øyeblikk kan være som en levende vegg, og har stått som Barcelonas faste sisteskanse etter at han i 2003/04 sesongen tok over keeperplassen til Rüştü Recber.


Patrice Evra vs. Lionel Messi

Nike Laser II K-FG   vs.   Adidas F50 iTunit, fotballsko

Messi har de to siste årene vist frem sine argentinske kunster, det er virker ikke som om det er noe denne mannen ikke klarer med ball. Det er likevel ikke så rått parti her som man kunne tro, for som man så i semifinalen mellom Chelsea og Barcelona så pakket Chelaseaforsvaret inn Messi godt gjennom 180 minutter og i disse kampene var han overraskende anonym. Når det gjelder mannen som skal passe på den argentinske trollmannen i kveld så er Patrice Evra det man kaller en fullback, som er meget offensiv av natur. Dette kan være hans lille svakhet også da det noen ganger kan bli litt mye rom når han er på raid. Er det noe Messi vet å utnytte så er det rom. Om man slipper til Messi en lite sekund kan dette være nok til å avgjøre kampen.

Anderson vs. Andres Iniesta
Adidas Predator Powerswerve Rome FG fotballsko  vs.   Nike Laser II Ltd FG, fotballsko

Anderson var med på finalen i Moskva i fjor, der han spilte en stor rolle i den avgjørende straffesparkkonkurransen. Han satte kaldt inn sitt straffespark og fikk gjennom dette en veldig god opplevelse. Dette er øyeblikk som gir fotballspillere selvtillit og erfaring. Andres Iniesta er på sin side en rutinert midtbanespiller med et fantastisk blikk for spillet. I år vil Anderson sansynligvis spille fra start i fravær av Fletcher som er suspendert etter rødt kort i semifinalen mot Arsenal, og han vil kune prege kampen på en helt annen måte i år. Det som her kan være Iniesta sitt fortrinn er at han har spilt mer kamper enn Anderson og på den måten er med i flyten, i tillegg til at han scoret det avgjørende målet mot Chelsea i semifinalen. Dette blir en tett og avgjørende duell.

Cristiano Ronaldo  vs. Gerard Pique
Nike Vapor V FG, fotballsko   vs.   Nike Air Legend II FG, fotballsko

Gerard Pique møter i kveld gamle lagkamerater, han gikk som kjent tilbake til moderklubben Barcelona 27. mai 2008, etter at det ble for tøft å konkurrere ut det solide stopperparet til Manchester United. Det kan vise seg å være dumt for United for Pique har visst eksepsjonelt godt spill for Barcelona denne sesongen og skal ha mye av æren for den solide sesongen Barcelona har gjort. Motstander denne kvelden, Cristiano Ronaldo, som sammen med overnevnte Messi er av mange rangert som de to beste spillerene i verden per idag. Ronaldo har hatt en litt svakere sesong en i fjor, men det kan neppe kalles en svak sesong likevel da han har scoret nest mest i Premier League og avgjort flere av Manchester Uniteds sluttspillkamper i Champions League. Dette er også en nøkkelduell hvor en liten glipp kan få katastrofale følger.

Dette er noen av duellene vi syns er viktige i kveldens kamp. Er du enig eller har du andre nøkkeldueller? Si din mening i kommentarfeltet under.
Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •