Fotball - Oslo Sportslager tipper utfallet av TIPPELIGAEN 2009

Det er rekordtidlig avspark på årets tippeliga, som sparkes igang 14/3-09 på Nye Fornebu Arena. Åpningskampen er mellom fjorårets seriemester Stabæk og Lillestrøm, dette samtidig som man går 50 km i Granåsen der Petter Northug jakter på Dario Cologna i kampen om verdenscupen sammenlagt. Det er mange meninger om dette er for tidlig eller ei, uansett så ruller det nå igang og da er det på sin plass med et tabelltips fra oss på Oslo Sportslager AS.
Den norske tippeligaen var i mange år dominert av et Rosenborgmaskineri som vant år etter år, det mest spennende var hvem som kom på de neste pallplassene og nedrykkstriden. Dette er nå gjort om til noe som er mer uforutsigbart enn noensinne, RBK har de siste to årene kommet på 5. plass mens vi har fått fire forskjellige seriemestere på de siste fire årene. Vålerenga, Rosenborg, Brann og Stabæk har hentet inn hvert sitt mesterskap. Med utgangspunkt i fjoråret, overganger og vår kjennskap til norsk fotball setter vi opp følgende tabell:


1.    Rosenborg   
Etter 2 skuffende sesonger, vil 2009 bli året Rosenborg henter hjem pokalen igjen! Mens de andre tippeligaklubbene har vært forsiktig på overgangsfronten har Rosenborg handlet for store summer. Spillere som Annan (Start), Olsen (Bodø/Glimt), Prica(Sunderland), Sahor(D Zagreb) og Dorsin(Cluj) vil alle gå inn og styrke Rosenborg. Ingen av spillerene som har forsvunnet i vinter svekker Rosenborg. De har en dyktig trener i Erik Hamren, kanskje tippeligaens beste spiller i Skjelbreid, og Iversen på topp som alltid putter mål (om han er skadefri....). Rosenborg vil ikke vinne med like stor margin som under sin storhetstid, men vi tror det vil være en liten luke fra Rosenborg til de 2-3 neste lagene.


2.    Stabæk
Vi må helt tilbake til 1984 (Vålerenga) for å finne ett lag utenom Rosenborg som har forsvart ett ligagull. Med salg av spillere som Alanzinho og Gunnarsson tror vi det blir en altfor tøff oppgave for Stabæk Fotball. Stabæk har en utmerket trener i Jönsson, og sammen med Hoff(kjøpt fra Lyn), Andersson, Knudsen, Hauger og Nannskog som nøkkelspillere vil de være laget som gir Rosenborg sterkest konkurranse. Stabæk er da avhengig av at Nannskog bøtter inn mål slik han har gjort de siste 2 årene i Tippeligaen.


3.    Brann
Steinar Nilsen ledet Tromsø til en meget sterk 3.plass ifjor. I år skal den tidligere Milan og Napoli proffen innfri kravene til Tippeligaens kanskje mest krevende supportere, nemlig Brann. Vi tror at Nilsen trenger ett par sesonger før de kan konkurrere om gullet igjen. Tapet av Helstad var hovedgrunnen til den skuffende sesongen ifjor. I vinter er det kun salget av Hanstveit som har svekket Brann. De har fått inn en spennende spiller i Nielsen. Kanskje Tippeligaens sterkeste midtbane bak Rosenborg?


4.    Tromsø
Per Mathias Høgmo har kommet inn som trener, og han har med seg den evigunge Rushfeldt som assistenttrener/spiller. Ingen spesielle spillere inn som styrker laget, men det er nok viktigere å beholde stjernene Reginiussen og Moldskred. Vi tror ikke Tromsø klarer å gjenta suksessen med bronse i 2008, men de vil ta en finfin 4 plass.


5.    Vålerenga
Vålerenga gjennomførte en elendig sesong ifjor. De eneste lyspunkta var cupgullet og utviklingen til Moa. Etter overgangen fra Skeid har Moa hatt en formidabel fremgang, hvem hadde vel trodd for ett par år siden at han skulle debutere på landslaget i 2008? På papiret har Vålerenga en meget sterk stall, med spillere som Doffen, Iver Strand, Storbæk, Andresen og Fredheim Holm hører laget til på øvre halvdel. Vi tipper Vålerenga havner på en 5 plass Tippeligaen 2009.


6.    Lillestrøm
Lillestrøm gjorde ett genitrekk med å hente Henning Berg fra Lyn. Berg gjorde sine saker meget bra i Lyn, og vi tror at nettopp Berg kan bli årets viktigeste tilskudd til kanarifuglene. Lillestrøm har hentet inn flere spillere, men det er kun Eriksen (fra Lyn) som vil styrke stallen i 2009. Vi trur Lillestrøm får en vil gjør det mye bedre enn fjorårets svake sesong.

7.    Viking
3 plass i 2007 er Vikings beste plassering de siste årene. Laget som foran flere sesonger har vært nevnt som kandidat til ligagull har skuffet gang på gang. Laget fra oljebyen vil havne midt på tabellen i 2009 også. Sokolowski vil helt klart styrke laget, etter 6 år i Lyn skrev han under på en 4-års kontrakt med Viking. Kan fort bli Vikings viktigeste spiller sammen med Steenslid, Ødegaard og Ljeh.


8.    Fredrikstad
Fredrikstad hadde en fantastisk sesong ifjor. Sølvlaget fra plankebyen vil denne sesongen havne midt på tabellen. Fredrikstad solgte ifjor Tarik til Herenveen, det vil koste dem dyrt! Mye hviler på skuldrene til Barsom, Gashi og Wehrmann. 8 plass til Fredrikstad.


 9.    Lyn
Lyn har mistet flere av sine sterkeste spillere samt sin hovedtrener siden ifjor. Samtidig har de klart å få inn noen bra spillere som helt sikkert vil markere seg. Den tidligere Brann spilleren Petter Furuseth og tankspissen Pratto fra Boca Juniors vil garantert gjøre det bra. Det blir også meget spennende å se hva Guastavino kan få til. Den tekniske Uruguayeren har markert seg stort i Lyns treningskamper. Kent Bergersen, som var assistent for Henning Berg, har tatt over treneransvaret.


10.    Molde
Vi tror tippeliga-laget fra Jazzbyen havner på en 10.plass. De har absolutt en del bra spillere som Forren, Hoseth, Berg Hestad og Pape for å nevne noen. Dessverre så svinger det for voldsomt i prestasjonene, og derfor havner Molde rett under midten av tabellen.

11.    Bodø/Glimt     
Bodø/Glimt gjorde en fantastisk sesong ifjor utifra forutsetningene, tviler på at de mest optimistiske drømte om 4 plass før sesongen hadde startet. Salget av Trond Olsen til Rosenborg ville ramme Glimt knallhardt, den lynraske kantspilleren var Glimts absolutt store stjerne ifjor. Trond Fredrik Ludvigsen er nok det mest kjente navnet som er kjøpt inn av Glimt, men det er mange år siden han presterte jevnt på høyt nivå. Vi tror Glimt havner på en 11 plass, med god margin ned til bunn.

12.    Odd
Det nyopprykkede laget endte ifjor på 65 poeng og førsteplass i adeccoligaen. Det kan bli spennende å se hva Kovac og Fevang kan få til i Tippeligaen. Ifjor sørget duoen for 37 mål tilsammen. Skiens laget har også hentet inn Morten Brenne fra Lillestrøm, en meget spennende signering. Vi tipper at Odd klarer seg i comeback sesongen i Tippeligaen.


13.    Strømsgodset
En meget stor blanding av erfarne og yngre spillere i årets Godset-utgave. Vi tror laget fra Drammen slipper akkurat unna kvalikplass. Til tross for at de har mistet flere gode spillere, så har det kommet noen spennende til. Det blir spennende å se om Storflor kan finne tilbake til godt gammelt slag i Strømsgodset.


14.    Aalesund
Kvalik og utviding av Tippeligaen fra 14-16 lag ble redningen for Aalesund ifjor. Rekdal har benyttet vinteren til å skifte ut store deler av troppen. Dede er også kommet tilbake fra en lengre ferie i Sør - Amerika. Aalesund vil dra stor fordel av å spille kampene hjemme på Color Line Stadio kunstgress. Det blir kvalikplass på Aalesund også i 2009.


15.    Sandefjord
Vi spår at Sandefjord vil få en tøff retur til Tippeligaen, til tross for den flotte formen de viste ifjor i Adeccoligaen. De har hentet inn en del spillere, men ingen av desse har tippeligaerfaring. Dette sammen med en urutinert trener i Patrick Walker tror vi Sandefjord dessverre vil ta veien ned igjen til Adeccoligaen. 15 plass for Sandefjord altså.

16.    Start
Ett comeback fra Erik Mykland er ikke nok til å redde Start fra nedrykk. Klubben fra Sør Arena vil nok helt sikkert få mer fokus i media, men uten noen flere nevneverdige forsterkninger så blir dette for tøft. Helt klart det svakeste laget på papiret i tippeligaen, noe som betyr nedrykk dessverre.
Bli medlem av Oslo Sportslagers Fotball - Gruppe på Facebook og bli oppdatert på kampanjer, nye modeller, forhåndsbestillinger og mye mer!


Tags: fotballsko, fotball, tippeligaen,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •