Fotball - Spansk, Italiensk og Engelsk seriemester 2008/09 er kåret

La Liga, Serie A og Premier League er blandt de tre største, beste og ikke minst tøffeste ligaene i verden. Nå er tittelracet avgjort for denne sesongen, to av lagene vant uten og spille, mens det siste laget slumret seg igjennom 90 målløse minutter og med ett poeng så ble også de mestere.
De tre ligaene som mange mener er verdens beste ble avgjort i helgen.Logo Serie A
ITALIENSKE SERIE A

Den italienske serien har i prinsippet vært avgjort en stund, og da byrival A.C. Milan gikk på tap mot Udinese lørdag kveld var det avgjort. Inter Milan har vært et hestehode foran sine rivaler hele sesongen og kunne denne helgen innkassere sitt fjerde strake seriemesterskap og sitt 17. totalt. Med den elegante manageren José Mourinho i spissen og det svenske vidunderbarnet Zlatan Ibrahimovic som sitt fremste angrepsvåpen har Inter kapret 81 poeng med to gjenstående kamper. De har scoret 65 mål, mens keeper Buffon kun har sett 27 baller forsvinne inn i nettet bak han.

Toppscorer per 18/5-09:

1. 23 mål - Marco Di Vaio (Bologna)
2. 22 mål - Zlatan Ibrahimovic (Inter Milan)
3. 20 mål - Diego Milito (Genoa)
4. 19 mål - Alberto Gilardino (Fiorentina)
5. 15 mål - Kaká (A.C. Milan)

   

SPANSK LA LIGA

I Spania finner vi den neste mesteren denne våren,  Champions Leaguefinalistene F.C. Barcelona kunne sitte hjemme på lørdag kveld og innkassere nok ett seriegull. Dette var da F.C. Barcelonas 20 seriemesterskap i historien. Da Real Madrid tapte 2-3 for Villareal sent lørdag kveld var det klart for fest i den katalonske hovedstaden. Dette var synlig da F.C. Barcelona gikk på et overraskende 1-2 tap for Mallorca på søndag. Dette la neppe noen demper på festen som kan ende med tre titler denne sesongen, nå er to av dem i boks. F.C. Barcelona har spilt fantastisk fotball denne sesongen og nå har virkelig Josep Guardiola blitt akseptert som manager av storklubbens kravstore supportere. Laget hans har kapret 86 poeng så langt med to kamper igjen av sesongen, de har scoret hele 104 mål og sluppet inn kun 33 mål. Dette er en vanvittig god målforskjell og viser hvilke kvaliteter Guardiola har å jobbe med. Lagmaskinen F.C. Barcelona er selvsagt meget bra, men man kommer ikke utenom magikeren fra Argentina når man skal oppsummere denne sesongen. Lionel Messi er en trollmann med ballen og har scoret 23 mål i serien denne sesongen. Samuel Eto'o er også en mann å nevne i denne sammenhengen, da superspissen fra Kamerun har scoret hele 29 mål i serien.


Toppscorer per 18/5-09:

1. 29 mål - Samuel Eto'o (Barcelona)
2. 28 mål - Diego Forlan (Athletico Madrid)
3. 25 mål - David Villa (Valencia)
4. 23 mål - Lionel Messi (Barcelona)
5. 20 mål - Gonzalo Higuain (Real Madrid)

Barclays Premier League

ENGELSK PREMIER LEAGUE

Den engelske seriemesteren Manchester United F.C. er det eneste av de tre lagene som faktisk spilte en kamp før de vant serien i helgen. De regjerende Premier League og Champions Leaguemestrene fra Manchester spilte i helgen mot det unge og talentfulle mannskapet til Arsené Wenger. Dette var en realtivt kjedelig affære der Arsenal var det beste laget, men det var ingen av lagene som evnet og score og kampen endte 0-0 til glede for alle Manchester Unitedfans og til fortvilelse for alle Liverpoolfans. Sir Alex Ferguson har igjen ført sine mannskaper til en ny tittel, dette er hans 11. Premier League trofé og Uniteds 18 totalt. Med dette troféet på plass på Old Trafford har Liverpool og Manchester United like mange Premier Leaguetitler. Årets sesong har vært veldig jevn, Liverpool og Chelsea har gitt United kamp til døren, men de røde fra Manchester viste seg som det sterkeste laget. Det kan bli mer å smile for på Old Trafford da United skal til Roma og møte Barcelona til Champions League finale 27. mai 2009. Om Manchester United også klarer å vinne den kampen vil de bli historiske ved at de blir det første laget som noen gang har forsvart en Europacuptittel.

Manchester United har et lag som spiller meget godt sammen og dette er en meget viktig faktor til at sesongen har blitt som den har blitt. Om man skal trekke frem noen enkeltspillere så vil Nemanja Vidic stå høyt opp, han har vært meget solid. Han hadde en dårlig kamp hjemme mot Liverpool, men ellers har den serbiske tøffingen vært meget god. Mange har ment at Ronaldo har hatt en laber sesong, og det kan man kanskje si sett i lys av forrige sesong og hans antall scoringer da. Ser man derimot på denne sesongen isolert sett så har Ronaldo scoret avgjørende mål i sluttspillet i Champions Legaue og han er per i dag toppscorer i Premier League.


Toppscorer per 18/5-09:

1. 18 mål - Cristiano Ronaldo (Manchester United)
1. 18 mål - Nicolas Anelka (Chelsea)
3. 16 mål - Steven Gerrard (Liverpool)
4. 14 mål - Robinho (Manchester City)
5. 13 mål - Fernando Torres (Liverpool)

Premier League Champions

OSLO SPORTSLAGER A/S GRATULERER DE TRE VINNERENE

_________________________________________________________________________________________________________

ØNSKER DU Å BLI EN VINNER, BLI MED I VÅR CHAMPIONS LEAGUE KONKURRANSE - TRYKK HER


Tags: barcelona, inter, milan, manchester, united, primera, division, seriea, laliga, premierleague, samuel, eto, zlatan, ibrahimovic, buffon, cristiano, ronaldo, nemanja, vidic, lionel, messi,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •