Fotball - Vinner av fotball-VM 2010 i Sør Afrika: SPANIA!!!

Det er spilt 64 kamper i årets fotball-VM og etter at alle de tette jevne kampene er spilt står vi igjen med en vinner.
OSLO SPORTSLAGER GRATULERER SPANIA MED SEIEREN!!Fotball-VM er det største som skjer i fotballverden, denne gangen er de 64 kampene spilt i Sør-Afrika og finalen gikk av stabelen i Johannesburg på den nybygde og gigantiske stadion Soccer City Stadium. Før finalen startet var det klart at vi ville få ett vinnerlag som aldri før har vunnet VM og tilslutt ble det Spania som kunne heve det gjeve trofeét over hodet.

               
                            NEDERLAND                                              SPANIA

Etter en underholdene avslutningssermoni ble finalen blåst igang av den engelske hoveddommeren Howard Webb. De ti første minuttene ble preget av et meget høyt press fra det spanske laget. De møtte Nederland midt på deres banehalvdel og dette endte etterhvert i to relativt store sjanser for Spania ved venstreback Sergio Ramos. Etter de første ti så roet det hele seg litt, kampen ble jevnere og det var relativt sjansefatting. Istede ble kampen preget av en del gule kort og kanskje skulle det vært et rødt kort igså, men dommer Webb nøyde seg med gule kort til nevnte Ramos, Carlos Puyol, Mark van Bommel, Robin van Persie og Nigel de Jong. Det fortsetter jevnt, spennende og intenst inn mot pause med et par halvsjanser til Nederland ved Dirk Kuyt og Arjen Robben. Med to tilleggsminutter blåser Howard Webb av til pause og stikkordene etter den første omgangen må sies å være defensiv trygghet.

  PAUSE 0 - 0

Den andre omgangen starter veldig likt som den første sluttet. Det er mye taklinger, frispark og flere gule kort. Det er overraskende over at det er så ampert mellom disse lagene, men det er tilfelle og Webb har mer en nok å ta tak i ute på Soccer City Stadium. Etter rundt et kvarter av den andre omgangen så åpner det seg en gigantmulighet for Arjen Robben, Wesley Sneijder finner en luke mellom Spanias to stoppere og sender Robben alene mot Iker Casillas. Dette ender med en fantastisk fotparade fra en for dagen meget solid spansk keeper. Kampen bølger frem og tilbake da Villa får en kjempemulighet etter at Heiteinga gjør en stygg miss, men rekker likevel og rette opp sin egen feil ved å blokkere skuddet til Villa. Mot slutten tar Spania litt over initiativet og har mye ball, dog skaper Nederland fortsatt de største mulighetene og etter drøye åtti minutter får Robben igjen en stor mulighet da han parkerer Puyol i løpsduell, men Casillas står ute og hindrer Robben scoring. Robben blir noe hindret er og skulle nok hatt et frispark. Det er også etterhvert blitt byttet litt mannskap hos begge lag og Jesus Navas, Cesc Fabregas og Eljero Elia har kommet inn for henholdsvis Pedro, Xabi Alonso og Dirk Kuyt. De siste minuttene er nervøse, det ebber ut i 0 - 0 etter nitti minutter og ekstraomganger.

  FULL TID 0 - 0

Det blir ekstraomganger i denne VM-finalen og Spania roper på straffe tidlig i denne omgangen, da Xavi blir hindret i skuddøyeblikket, men Webb vinker spillet videre og det var en riktig avgjørelse. Like etterpå får Cesc Fabregas en stor sjans da han blir spilt igjennom og kommer alene med Stekelenburg som svarer med en kjemperedning. Like etter dette kontrer Robben og skaffer Nederland en corner, det bølger masse frem og tilbake i denne perioden, god og underholdene fotball som blir vist på Soccer City Stadium. Halvveis i første ekstraomgang gjør Nederland ett nytt bytte, Nigel de Jong blir byttet ut og inn kommer Rafael van der Vaart.
Jesus Navas har vært frisk etter han kom inn og får en stor sjans da han skyter fra skrått hold, men det blir blokkert og går til corner også denne gangen. På tampen så er landslagskarrieren til Giovani van Bronckhorst over og inn kommer Edson Braafheid.

PAUSE EKSTRAOMGANG 0 - 0

Spania gjør et bytte før den andre ekstraomgangen setter i gang, dette er dagens siste bytte og David Villa må vike sin plass til Fernando Torres. Dette gir Liverpoolspissen muligheten til å rette opp noe av det litt dårlige inntrykket han har gitt under årets VM.
Spania fortsetter og male med sitt spill og etter bare tre minutter så blir det action, Heiteinga river ned EN SPANJOL, og får sitt andre gule kort for dagen, noe sender nederlenderen i dusjen. Xavi sender det påfølgende frisparket over målet og herfra og inn må Nederland spille med ti mot elleve mann. Kampen er preget av mange gule kort og van der Wiel pådrar seg gult kort etter å ha felt Iniesta. Etter 115 minutter så smeller det, Spania kontrer mot Nederlands ti mann, Torres prøver å finne Iniesta motsatt men den kommer ikke frem, det gjør den dog da EN SPANJOL sender Iniesta igjennom og 1 - 0!! Nederland roper på offside, reprisene viser dog at det er riktig å godkjenne målet. Det hagler fortsatt med gule kort og når Webb blåser av har han delt ut hele fjorten gule kort og ett rødt noe som er overlegent mest i finalehistorien. Det bryr dog spanjolene seg fint lite om og innkasserer VM-gull bare to år etter at de sikret seg EM-gull.

FULL TID EKSTRAOMGANGER 0 - 1

Toppscorer:

Hele fire spillere deler årets toppscorertittel med 5 mål hver seg, og tre av de spiller i Adidas F50 Adizero. Det er dog Thomas Müller som får gullstøvelen da han er den med flest assist.

Thomas Müller, Tyskland - 5 mål, spiller med Adidas F50 Adizero
David Villa, Spania - 5 mål, spiller med Adidas F50 Adizero
Diego Forlan, Uruguay - 5 mål, spiller med Adidas F50 Adizero
Wesley Sneijder, Nederland - 5 mål, spiller i Nike Laser III Elite
Hvilken sko scoret mest i løpet av VM:

Adidas F50 Adizero, skoen som ble lansert rett før VM scoret hele 43 mål i dette mesterskapet og ble med dette soleklart den mestscorende skoen i årets mesterskap.

Adidas F50 Adizero - VMs mestscorende fotballsko med 43 mål!!!


Bli medlem av Oslo Sportslagers Fotball - Gruppe på Facebook og bli oppdatert på kampanjer, nye modeller, forhåndsbestillinger og mye mer!Tags: 2010, fotball, vm, adidas, , fotballsko, adizero,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •