Fotball - VM 2010 Playoff

23 land er allerede kvalifisert til VM 2010 i Sør Afrika. Det er fortsatt 9 plasser igjen, og 6 av disse blir avgjort ved playoffkamper. Vi på Oslo Sportslager har tippet hvem vi tror går videre, hva tror du?


Kvalifiseringen til VM i Sør Afrika går nå inn i siste fase før det skal trekkes grupper 4. desember. 6 lag skal ut i playoff og her har vi laget et sammendrag av disse kampene. Disse kampene skal spilles 14. og 18 november, med unntak av den siste som bare har returmøte igjen. Dette spilles 14. november.

Vi på Oslo Sportslager har tippet hvem vi tror går videre, hva tror du?

 
 Frankrike  Frankrike vs. Irland
 Irland

Irland kom til kort mot Italia i gruppe 8, og havnet på 2 plass bak de regjerende VM vinnerene. Irland har deltatt 3 ganger tidligere i VM sluttspillet. Beste sluttspill var kvartfinale i 1990. Frankrike på sin side havnet 1 poeng bak gruppevinner Serbia. De har kvalifisert seg 9 ganger tidligere til VM sluttspill, og vant for første gang i 1998 på hjemmebane.

Dette vil bli en kamp der Frankrike er små favoritter grunnet sin historie, men ser man litt bak de poengene som Frankrike har tatt i denne kvalifiseringen så er det flere resultater som kan få enhver til å tvile litt. Blandt annet tre 1-0 seiere over henholdsvis Litauenx2 og Færøyene. Dette sett sammen med Irland som har imponert i sin kvalik med blandt annet to uavgjorte mot regjerende verdensmester Italia. Dette blir garantert et tett og jevnt oppgjør der de blå fra vinlandet er en liten favoritt.

Oslo Sportslager tipper: Frankrike

Nøkkelspillere:

 Frankrike 
   Irland
 Patrice Evra    Shay Given
 Frank Ribery    Richard Dunne
 Karim Benzema    Robbie Keane


    
Portugal
Portugal
vs.
Bosnia
Bosnia

Portugal klarte til slutt 2 plassen i gruppe 1 bak Danmark. De har deltatt 4 ganger tidligere, beste resultat var 3 plass i 1966. Bosnia kom tok 2 plassen i gruppe 5 som ble vunnet av Portugal. Bosnia har aldri tidligere deltatt i VM.

Portugal sitt stjernegalleri må nok finne seg i å få favorittstemplet her, selv om de til tider har vist svakheter i kvalifiseringen. Blandt annet så endte det med bare ett poeng mot gruppevinner Danmark og de ga også bort to poeng hjemme mot Albania. Bosnia har på sin side plukket nok poeng til å kapre andreplassen foran Tyrkia som mange kanskje skulle bli med Spania videre fra denne gruppen. Alt i alt så skal Portugal komme seg videre her med fjorårets vinner av Ballon d'Or, Cristiano Ronaldo, som lagets fremste stjerne.

Oslo Sportslager tipper: Portugal

Nøkkelspillere:

 Portugal    Bosnia
 Ricardo Carvalho    Zlatan Muslimovic
 Deco    Zvjezdan Misimovic
 Cristiano Ronaldo    Edin Dzeko

Hellas 
Hellas
vs.
Ukraina
Ukraina 

Hellas ble nummer 2 i gruppe 2, kun 1 poeng unna direkte kvalik. Eneste tidligere deltagelse var under VM 1994 i USA, de endte da sist i sin gruppe med 0-10 i målforskjell. Ukraina har også bare deltatt i ett VM tidligere, dette var i Tyskland i 2006. Her gikk de til kvartfinalen hvor de måtte gi tapt mot Italia (0-3) som senere vant hele turneringe.

Dette er en kamp som kommer til å være åpen helt til siste slutt, det er ingen klar favoritt. Ukraina har de største stjernene mens Hellas har på sin side vunnet noe. De gikk noe overraskende av med seieren i Portugal-EM for fem år siden. Det at Ukraina har spillere som Shevchenko og Voronin gjør at de står sterkere en hva Hellas gjør, grunnet deres erfaringer på internasjonalt toppnivå der de har spilt for A.C. Milan, Chelsea (Schevchenko), Bayer Leverkusen, Herta Berlin og Liverpool (Voronin).

Oslo Sportslager tipper: Ukraina

Nøkkelspillere:

 Hellas
   Ukraina
 Sotirios Kyrgiakos    Anatoli Tymoschuk
 Giorgos Karagounis    Andrey Voronin
 Theofanis Gekas    Andriy ShevchenkoRussland 
Russland
vs.
Slovenia
Slovenia 

Russland tok 2 plassen i gruppe 4 kun slått av stormakten Tyskland. De har deltatt 2 ganger tidligere i VM, USA 1994 og 2002 i Korea/Japan. Slovenia kom på 2 plass i gruppe 3, bak Slovenia, men foran Tsjekkia og Polen. Slovenia har kvalifisert seg til VM sluttspill en gang tidligere, 2002 i Korea/Japan, de kom da sist i sin gruppe.

Slovenia har imponert i kvalifiseringen der de blandt annet slo Polen hele 3-0 på hjemmebane. Likevel må man med EM for to år siden friskt i minne se på Russland som favoritter i denne kampen. De spiller på sitt beste en utrolig attraktiv fotball med den elegante Arsenal-stjernen Arshavin i spissen. Legger du til deres meget gode sisteskanse Igor Akinfeev og den rutinerte hovedtreneren Guus Hiddink så skal Slovenia få noe å bryne seg på.

Oslo Sportslager tipper: Russland

Nøkkelspillere:

 Russland    Slovenia
 Igor Akinfeev     Bojan Jokić
 Yuri Zhirkov     Robert Koren
 Andrei Arshavin    Milivoje NovakovičCosta Rica 
Costa Rica
vs.
Uruguay
Uruguay 

Costa Rica ble nummer 4 (bare slått på målforskjell av Honduras) i Nord Amerika kvaliken, mens Uruguay ble nummer 5 i Sør Amerika kvaliken. Costa Rica har kvalifisert seg til VM 3 ganger tidligere, nå sist i VM 2006. Beste resultat er runde 2 i Italia VM 1990. Uruguay på sin side har lange tradisjoner i VM. De har kvalifisert seg hele 10 ganger, og vant VM i 1930 og 1950.

Dette skal i utgangspunktet være ganske enkelt for Uruguay, det er jo en kjent ting at fotballen i Sør-Amerika er stor og det er mange gode lag der. Man skal likevel ikke avskive Costa Rica helt, de var med sist og leverer relativt bra resultater. Likevel så er det Uruguay som må få det store favorittstemplet her både på grunn av sin store historie, kontinentets mange gode lag og Uruguay sine stjerner.

Oslo Sportslager tipper: Uruguay

Nøkkelspillere:

 Costa Rica    Uruguay
 Wálter Centeno    Diego Lugano
 Bryan Ruiz    Diego Pérez
 Celso Borges    Diego ForlánBahrain 
Bahrain
vs.
New Zealand
New Zealand 

Første kamp endte 0-0 i Bahrain, kamp 2 spilles 14 november.
Bahrain kom på 3 plass i gruppe 1 for Asia. De har aldri tidligere deltatt i VM sluttspill. New Zealand, som vant Oceania kvaliken, har deltatt 1 gang tidligere, 1982. De kom på siste plass i gruppespillet med 0 poeng og 2-12 i målforskjell.

Dette er en kamp mellom to lag uten den helt store mesterskapserfaringen. New Zealand kan holdes som en knapp favoritt, men dette vil bli javnt. Det laget som kommer videre fra denne kampen vil mest sansynlig slite med å gå videre fra gruppespillet i VM til sommeren.

Oslo Sportslager tipper: New Zealand

Nøkkelspillere:

 Bahrain    New Zealand
 Salman Isa    Ryan Nelsen
 Mahmood Abdulrahman    Shane Smeltz
 Mohamed Salmeen    Tony Lockhead

Tags:
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av jørgen, 12.11.2009 15:21:04
frankrike new zealand uruguay russland hellas portogal