Fotballknotter. Velg rett!

Hva skiller egentlig en HG-sko fra en FG-sko? Og hvilken fotballsko bør du velge dersom du spiller på hardt kunstgress? Når man kjøper fotballsko er det ikke alltid like lett å vite hvilken type knotter man bør velge. Vi har derfor laget en en enkel guide som skal gjøre valget litt lettere for deg.
Bruksområdene til ulike typer knotter:
SG – Dette er knotter som kun kan brukes på våte gressbaner.

FG – Desse knottene er beregnet for spill på naturgress. Blir FG knotter brukt på kunstgress mister du reklamasjonsretten din.

HG – HG-knotter kan brukes på både tørt naturgress og kunstgress. Disse knottene er mykere og litt kortere enn de man finner på en sko med FG-knotter. Dette gjør dem til et godt valg om du ønsker en type sko som er litt mer skånsom mot foten ved spill på kunstgress.

AG – Disse knottene kan benyttes på naturgress eller kunstgress. En sko med AG-knotter har færre og tynnere knotter, og posisjonen på knottene er også justert i forhold til det du finner på en HG-sko. Hensikten med dette er at foten ikke skal bli hengende igjen ved vendinger. Ag sko er også forsterket i tupp, så den beskytter skinnet mot kunstgresset.

MG – Denne typen knotter kan benyttes på harde gressbaner, kunstgressbaner og grusbaner.

TF – Dette er knotter som egner seg for harde kunstgressbaner og grusbaner.

IN/IC – Dette er sko uten knotter, beregnet på innefotball. Skoene har naturligvis såler som ikke sverter.

     
 AG Knotter
 FG knotter  HG knotterIN knotter   SG knotter TF knotterTags: valg, av, fotballsko, knotter, fotballknotter, fotballskoknotter, underlag, såle, gress, kunstgress,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •