Full trøkk under norgescup åpningen i terrengsykling

I helgen 29 og 30 april, gikk startskuddet for Norgescupen i terrengsykling under Fiskumrittet på Darbu i Øvre Eiker kommune. For 5. året på rad var Fiskumrittet åpningen av Norgescupen med Oslo Sportslager som en av sponsorene. Fiskum IL stod som arrangør og arenaen ved Darbu skole var fylt til randen av lagstelt, ryttere og tilskuere.

 

Rittet er et todagers ritt for både bredde og elite med tempo lørdag og rundbane med fellesstart søndag. I år var søndagens rundbaneritt også det første i Nordisk MTB series med status som UCI cat 1. Med over 400 startende både lørdag og søndag ble dette en enorm sykkelfest, som også tiltrakk seg flere internasjonale syklister i elite klassene.
På tross av sol og vind rittdagene, hadde de siste dagenes striregn gjort forholdene i løypa tunge og sleipe. Runden for de eldste fra 13 år var på 5,6 km. Alle skulle gjennom teknisk krevende terreng med både røtter, rock garden, doseringer og drop i tillegg til seige moter på våt leirejord. Søndagens syklet kvinner elite fem runder med Elisabeth Sveum som vinner. Menn elite syklet seks runder. Petter Fagerhaug vant foran Mario Costa fra Portugal. Fiskum IL derimot, dominerte pallen i ungdomsklassene M 13-14, K 15-16 år og M 15-16 år. 

 

 

Resultater finner du her:

 

NC1 Tempo:
NC 2 UCI Rundbane:

Tekst/Foto: Målfrid Ravnåsen Vangen​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oslo Sportslager gratulerer med vel gjennomført arrangement.

 

 

 

 Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •