Gåstaver - Vidunderkuren for såre knær

Gåstaver er sammen med en god sekk og gode fjellsko svært viktig for å bedre komforten på tur. Går du en fjelltur i Alpene vil du se at de aller fleste går med gåstaver. Det er ikke uten grunn. Har du først prøvd gåstaver, skjønner du at dette er noe alltid har savnet.

Lange turer på hardt underlag kan fort bli en kamp for knærne. Gåstaver hindrer overbelasting av knærne. Har du gått lange utforbakker uten gåstaver har du sikkert kjent på følelsen av vonde knær. Bruker du gåstaver vil knærne bli avlastet og du vil få en mer behagelig tur. Dette er et viktig poeng også for joggere og turgåere som har lett for å få kneproblemer. Gåstaver fungerer utmerket også til jogging og trimturer. Med staver kan du normalt holde et høyere tempo enn uten.

Gåstaver sørger for at hele kroppen blir brukt. Med gåstaver får du brukt mer av musklene i overkroppen. Dette gir avlastning av musklene, og gjør at du blir mindre sliten i beina. Stavene hjelper også til å gi deg en bedre holdning i ryggen. Du blir derfor mindre sliten i rygg og nakke.

Gåstaver har også andre fordeler. Går du med staver kan du bruke en lettere sko. Siden føttene blir avlastet er ikke behovet for stive sko like mye tilstede. Du kan derfor velge en lettere og mykere sko enn hva du gjør når du går uten gåstaver. Stavene gir også bedre balanse. Har du prøvd å stå på ski uten staver har du sikkert kjent at balansener vesentlig dårligere. Dette gjelder så absolutt også ved gange. Økt balanse og muligheten for å ta støttetak vil du sette spesielt stor pris på i utsatt terreng, og ved kryssing av elver. I tillegg til gange har stavene andre bruksområder. De kan brukes til å spenne opp en presenning eller tarp. Du kan lage en tørkesnor mellom teltduken og staven. De kan brukes som teltplugg. Bare fantasien setter grenser for hva stavene kan brukes til på tur.

Vi fører et stort utvalg av gåstaver fra Italienske Masters og Sveitsiske Exped. Finn din favoritt og nyt turen. Alle stavene er teleskopstaver som kan justeres i lengden. Den vanligste anbefalingen for lengde er 70% av kroppshøyden. Gang din kroppshøyde i centimeter med 0,7 og du får din anbefalte lengde. Prøv deg frem og finn ut hva du synes er komfortabelt.

Har du spørsmål, send en mail til fjell(at)oslosportslager(dot)no.

     Masters Scout vandrestaver  Masters Manaslu vandrestaver  Masters Calu Light vandrestaver
Exped Alpine 140
Vekt: 185 g. per stav
Exped Alpine 125
Vekt: 205 g. per stav
Masters Scout
Vekt: 250 g. per stav
Masters Manaslu
Vekt: 275 g. per stav
Masters Calu Light 
Vekt: 190 g. per stav

Se hele vårt utvalg av GÅSTAVER OG TILBEHØR her
Tags: gåstaver, vandrestaver, turstaver,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •