Kle deg for vintersykling!

Hvorfor slutte å sykle selv om vinteren nærmer seg. Å sykle på vinteren er en fin måte å komme seg rundt på og ikke minst er det god trening.
Her er noen tips til hva du kan gjøre for å forlenge sykkelsesongen helt fram til våren igjen.
Enten om det er til og fra jobb du benytter deg av sykkel eller om det er til trening/mosjon, så er det fullt mulig å utvide dette til å gjelde vintersesongen også. Kle deg riktig, både på kroppen og ikke minst syklen trenger å gjøres i stand for kaldere vær og glattere føre.

På hodet er det viktig å ha et godt hodeplagg. Det må passe under hjelmen og samtidig varme godt.
Materiale som egner seg godt er ull og fleece. Gore Mythos II er en lue som sitter godt på hodet og den har forlengede klaffer ved ørene. På de virkelig kalde dagene kan en "balaclava" være et godt alternativ. Her vist ved Haglöfs WS Balaclava Windstopper.

 
   Pris: 379,-
 Pris: 399,-
Videre er det viktig å kle seg godt innen ifra og ut. Et generelt tips er å benytte super undertøy som innholder minst 50% ull, da dette transporterer fuktighet best. Smartwool Sport NTS Zip er en overdel i 100% merino ull, noe av det mest behaglige å ha på kroppen. Denne trøyen er lett og varmer godt. Vi har mange andre typer og varianter i vår nettbutikk, alt etter hvilket bruk og behov du har.
 
 
  Dame               Pris: 849,-
 Herre               Pris: 849,-
De samme prinsippene gjelder for underlivet også. Det kan være lurt å
beskytte og tilføre ekstra varme til vitale kroppsdeler, slik som
knærne. De er utsatte for vær og vind og er viktig å holde varme under
hele økten. For ekempel kan du benytte X-bionic Energizer lang underbukse under, så Pearl Izumi løse knær over knærne.
   

Dame                 Pris: 799,-
Pris: 399,-Ytterst trenger man noe som takler vær og vind godt. Det er også forskjell på vær når det kommer til hvilke type materiale man bør benytte. "Softshell" egner seg godt til kalde og tørre dager, mens våt snø og regn krever mer vann bestandig klær. Haglöfs ReptileII Q Softshell jakke er en varm og vannavvisende jakke. Softshell stoffet gjør sitt til at noe luft trenger igjennom og regulerer varmen du produserer. Norrøna Fjørå Gore-Tex Paclite Sykkeljakke er en meget lett, pustende og vanntett sykkeljakke. Den har også noen kjekke detaljer som ekstra klaffer foran hendene for å beskytte mot vær og vind.
   
   Dame Softshell        Pris: 1799,-
 Herre Gore-Tex      Pris: 2299,-
På bena egner Pearl Izumi AmFIB sykkelbukse seg best i tørt, kaldt vær. Mens når det snør eller sludder bør du gå for noe som er vanntett, som Norrøna Fjørå gore-Tex Paclite sykkelbukse. Begge disse buksene har egenskaper som gjør at de puster og egner seg svært godt til sykling i lavsesong.
 
   
  Herre                    Pris: 1499,-
Gore-Tex                 Pris: 1999,-
På hendene så gjelder det å finne noe som hjelper deg å holde varmen, men som du samtidig lett kan betjene bremser og gir med.  Pearl Izumi Inferno er en hanske som holder bra på varmen, og finesser som gjør det enkelt å betjene syklen. Du kan også benytte deg av andre type hansker. På bena kan du benytte Pearl Izumi Elite Barrier skoovertrekk, uansett vær. Denne er god og varm og besytter mot sprut fra dekkene. Vurder også en halv str. opp på sko, for å få plass til en tykkere sokk.
   
   Pris: 749,-
 Pris: 659,-
Sykkelen Hold over dekket for typebeskrivelse

Hvilke dekk du skal velge avhenger litt av føreforholdene der du ferdes. Se etter dekk med godt grep på vått underlag. Er det isete bør du vurdere en piggdekk variant. Et smalt dekk vil skjære igjennom snøen å ta tak i bakken under, men kan virke noe ustabilt. Mens et bredere dekk vil virke tryggere, men øker friksjonen og er derfor tyngre å sykle med. Kjør alltid med litt lavere trykk i dekkene på vinteren enn du gjør på sommeren. Du får mer kontakt med underlaget da. Mellom 90-100 psi.
 
   
 Pris: 399,-
 Pris: 499,-

 
   
 Pris: 1599,-
      Pris: 499,-

Et sett med skjermer er lurt å ha. Det holder den værste spruten vekk fra ansikt og du slipper å bli "blaut i baken".
 
 Pris: 179,-
 
 
 Pris: 149,-
 

Pris: 149,-
Vinterføre betyr også mye salting og generell skitt i veibanen. Dette vil også påvirke sykkelen din, og dens prestasjon. Pass derfor påå hold sykkelen ren og pen til en hver tid. Vask/skyll av sykkelen når du kommer frem til jobb eller når du kommer tilbake fra treningstur, smør kjede og andre beveglige deler ofte. Sørg for å skyll også på de steder som ikke er lett å komme til.
   
   Pris: 499,-
 Pris: 299,-
Ta hensyn, det er glatt og piggdekk er ikke synonymt med godt feste uansett fart og underlag. Føl deg litt frem og vit dine begrensninger. Andre trafikanter er ikke nødvendigvis like oppmerksom som du er. Bruk også refleks, du blir mye mer synlig i trafikken.

 


Tags: sykling, sykkel, vintersykkel, vintersykling, syklepåvinteren, piggdekk, sykkelklær, vinterklærtilsykkel,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •