Kle deg riktig i et lag-på-lag system

Når du kler deg lag-på-lag har du bedre muligheter til å regulere kroppstemperaturen etter aktivitetsnivå og værforhold. Med riktig valg av materialer vil du får et godt utgangspunkt for en vellykket dag ute i naturen.

 

Undertøy:
Nærmest kroppen kan man velge mellom ull eller syntetisk undertøy. Det meste ullundertøyet lages av fin merinoull som er mykt mot huden og kløfritt. Fordelen med å velge ull er materialets egenskap til å holde på varmen når det blir fuktig, samt at det tar lengre tid før det trekker til seg lukt. Perfekt når du er på tur over flere dager. Syntetisk undertøy er bedre på fukttransport og egner seg godt til trening og høy-puls aktiviteter. Husk også at det er viktig med riktig valg av BH og boxer/truse, da disse plaggene er nærmest kroppen og kan gi stort varmetap.

 

Se vårt utvalg av undertøy

 

Mellomlag:
En tynn fleecegenser eller fleecejakke egner seg godt som mellomlag og det kan være en fordel å velge en fleece med glatt utside da den glir bedre under andre plagg. Blant fleecens egenskaper kan man nevne at den gir god varme i forhold til vekt, transporterer fuktighet fra kroppen ut til neste lag og tørker raskt.

 

Se vårt utvalg fleecejakker og fleecegensere

 

    

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ytterlag: 

Det ytterste laget skal beskytte deg mot vind, snø og fukt. Her finnes det mange ulike modeller, men til topptur og vinterbruk bør skallbekledning med gode pusteegenskaper og myke og komfortable materialer med god bevegelighet fremheves. Det kommer fler og fler hybrid modeller på markedet, der man kombinerer vind- og vanntette paneler med mer pustende og bevegelig softshell og stretchmaterialer. Den mer tradisjonelle Gore-Tex bekledningen gir deg full beskyttelse mot vind, snø og regn. Et sikkert valg for å beskytte deg mot elementene, men her er det en fordel å velge modeller med gode ventilasjonsmuligheter slik at du får luftet ut når du går deg varm.

 
Se vårt utvalg skijakker og skibukser

 

  

 

 

Isolasjon:
For ekstra isolasjon enten du er i aktivitet eller stopper opp er det mye å velge mellom, både i materialer og tykkelse. Til de fleste turer kan det være lurt å ha med seg to tynnere isolasjonsjakker, kontra en tykk. Dette gir deg større spillerom til å regulere varme utifra behov. Dunjakker har et høyt varme-til-vekt forhold og kan pakkes kompakt. Dette er for mange den ultimate “pause-jakken” og varmeplagget på tur. Det negativet med dun er at det faller sammen og mister noe av varmeegenskapene sine når det blir fuktig. Er man utsatt for fukt og nedbør, eller skal bruke isolasjonsplagget ved høy aktivitet anbefaler vi syntetisk isolasjon, mest kjent som PrimaLoft og Coreloft. Polartec Alpha er også suverent å bruke for ekstra varme ved høy aktivitet. Flere av jakkene med syntetisk isolasjon har også innlagte stretchpaneler som gir bedre bevegelsesfrihet og temperaturregulering.

 

Se vårt utvalg dunjakker og syntetisk isolasjon 

 

 

 

 

 

 

 

Flere linker og tips:

  • Stilongs med ¾ lengde på bena hindrer bulker i skistøvlene. Ønsker du også muligheten til å skifte underdel uten å kle helt av deg er Northern Playground Ziplongs helt geniale!

  • Vi er ofte flinke til å kle oss på overkroppen, men det er ingen grunn til å fryse på lår og rumpe lenger. Sjekk ut vårt utvalg av isolasjonsskjørt og bukser

                                           Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •