Kle deg riktig til årets SYKKELRITT!

Årets sykkelritt er i full gang. Her gir vi deg våre tips til bekledning!

Riktig bekledning er alfa og omega for at opplevelsen av et sykkelritt skal bli best mulig. Det første man må spørre seg, er hvor høye ambisjoner man har for rittet.

En hovedregel er at det som regel alltid vil være bedre å kle seg litt for mye enn litt for lite.

Holder man seg varm på hender, føtter og overkropp er mye gjort. Hansker med lange fingre, som holder vind og vær ute, er en god start. Mange har opplevd å bli så kald på hendene at man ikke lenger klarer å gire og bremse.


Se flere hansker her.

Skotrekk og gode sokker vil hjelpe deg med å holde varmen i beina. Gore Bike Wears Oxygen light-trekk vant testen av sykkelskotrekk i Birkebeiner'n nr. 5 i år. Kombinerer du dette med for eksempel tynne sykkelsokker i ull, skulle du være godt skodd for turen.


Se flere skotrekk her.
Se flere sokker her.

Et av de viktigste plaggene for en syklist er en vindtett vest eller jakke som holder trekken borte fra overkroppen. Slå to fluer i ett smekk med superundetøy med Windstopper i front, kombiner ordinært superundertøy med en vindvest eller kjør sykkeljakke med Windstopper over det hele. Her må man nesten kjenne litt på sitt eget behov, men hovedprinsippet bør være "lag på lag", slik at man har mulighet til å kle av seg underveis. En gjennomsiktig regnjakke kan være praktisk da startnummeret vil være synlig gjennom jakken.


Se flere sykkeljakker her.

Helt innerst er det mange som går for en Brynjetrøye. Disse er ypperlige på å transportere fukt bort fra huden, binder luft slik at du holder deg god og varm og puster meget godt. Er det meldt ordentlig kaldt er en ulltrøye god å ha. Ha med ekstra skift av super-/ullundertøy og sokker i sekken.


Se mer superundertøy her.

Etter mange timer på sykkelsetet når temperaturen kryper ned mot 10 grader, kan det være godt å ha en lang, foret bukse. Ønsker du likevel å bruke favorittshortsen din, er varme, løse ben et godt alternativ. Blir det for varmt å ta på seg jakka, men du ønsker noe varmt på armene, er løse ermer en smart løsning.


Se flere sykkelbukser her.
Se løse ermer og ben her.

Hjelmlue, hjelmtrekk og Buff er eksempler på andre småting som kan hjelpe til å gjøre turen noe mer behagelig.

GOD TUR!

Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •