Langrenn- Årets nyheter!

For oss som gleder oss til årets første snøfall er det alltid gøy å sikle litt på det nye utstyret som kommer denne sesongen.
Det er ganske mye nytt på utstyrsfronten innen langrenn, mye på grunn av OL og neste års VM i Holmenkollen.
Her kommer litt info om årets nyheter!
Etter OL i Vancouver og VM som kommer i februar er det for første gang på en stund ganske mange nyheter innen langrenn. Og om du er som oss er det ikke noe som er morsommere enn nytt stæsj! Her er noen av årets store nyheter.

Atomic logo

Atomic er en av de virkelig store langrennsprodusentene. I år er de store nyhetene Featherlight serien som kommer både på klassisk og skøyteskiene. Den superlette Nomexkjernen er beholdt på skiene, men gjort enda lettere enn tidligere. Toppunktet i smørelomma (punktet der det er størst avstand mellom snø og ski ved lik belastning på begge ski) er flyttet noe nærmere balansepunktet for å få et enda sikrere feste enn tidligere. Disse skiene er håndplukket på fabrikken i Østerrike av oss og vi garanterer at alle parene vi har i butikken er meget, meget gode.

Atomic WC FL
Rossignol
Ski:

Franske Rossignol hadde i fjor en helt fantastisk sesong med flere medaljer i OL. Dette er skia som tok gull både på lagsprinten og individuell sprint ved henholdsvis Øystein Pettersen og russerne Nikita Kriukov og Alexander Panzhinskiy som tok dobbelseier i den klassiske sprinten.
Årets ski er helt ny og her er det også vekt som har spilt en rolle i utviklingen. Nye X-ium World Cup Classic er blit slanket enda mer i forhold til tidligere års modeller samtidig som skias bæreevne er ytterligere forbedret med tanke på staking. X-ium WCS skate var ny i fjor og hadde da blitt slanket kraftig i forhold til forgjengeren. Både klassisk og skøyteskia er frisket opp med et helt nytt design.

Sko:

De velkjente modellene World Cup Classic og Skate er i år helt nye og har blitt lettere, stivere og de sitter bedre rundt foten. Skoene har blitt meget godt tatt i mot av Rossignols racingløpere og denne tror vi vil bli en bestselger. Skoene kommer fortsatt med Rossignols patenterte Thermo Fit system som ved hjelp av varme tilpasser seg foten til løperen. Denne modellen kommer også i år i en meget lekker damemodell som kommer til å bli veldig populær!

Rossignol WCS

Rossignol X-ium ClassicRossingol Xium Classic Woman

Madshus

Vektjaget har også kommet til Biri. Norges eneste gjenværende skiprodusent stiller i år med en helt ny linje langrennski. Nye Nanosonic er enda lettere enn tidligere. Det lange spennet Madshus er kjent for er bevart og skia er som tidligere lette å få feste på. Helt nytt design.

MadshusFischer logo

Sko:

Helt nye modeller i Carbonlite serien. Skøyteskoa har fått en ekstra strammestropp over vristen som gjør at skoa sitter enda tightere å foten enn tidligere. Klassiskskoen har blitt noe stivere i sålen enn tidligere. Denne sesongen blir Fischer virkelig et merke å legge merke til også på sko!


Fischer ClassicFischer SkateSwix


Triac 1.0 ble lansert med brask og bram under OL i Vancouver. Triac er en stav vi virkelig har tro på. Den mest teknisk avanserte staven som noensinne er laget. Trekantet rør for minimal vekt og optimal stivhet, en helt genial festemekanisme for trinsen og en forbedret Pro-Fit stropp gjør denne staven til en vinner!

Swix Triac
KV plus

Etter stort påtrykk fra våre teamløpere har vi i år også valgt å innlemme sveitsiske KV+ i stavsortimentet vårt. Vi kommer til å satse bra på deres toppmodell CH-1 Clip. Dette er en vanvittig stiv stav som vi har troa på. Et sinnsykt stivt rør sammen med en Clip-On stropp gjør KV+ til en vinner. De neongrønne stavene vil du se på løpere som Martin Johnsrud Sundby, Øystein Pettersen og Lukas Bauer til vinteren. Vi kommer også til å ta inn to noe rimeligere seniormodeller samt junior racingstavene fra dette sveitsiske kvalitetsmerket.

CH-1 Clip

Rottefella har i år en helt ny racingbinding og helt ny logo. Ekstremt lav vekt og mye mer gjennomtenkte detaljer er kjennetegnene på denne modellen. se video under for vår lille sniktitt!Endelig en helt ny binding fra Salomon. Propulse er nyheten og den tar over for Pilot Classic som aldri ble noen suksess. Med denne bindingen tar Salomon et langt steg i riktig retning og den er utrolig god å gå på. Morsomt at bransjen som kanskje har hatt færrest nyheter de siste årene smeller til med nyheter både fra Rottefella og Salomon! Propulse kommer uten pilotinnfestningen under, men har et helt nyutviklet flexsystem. Den er også ekstremt lett og tilbakemeldingene fra de som har prøvd den har vært udelt positive! Vi har stor tro på denne bindingen og regner med at den vil være med på å få SNS som bindingssystem tilbake der det var for noen år siden.Det var noen av årets nyheter. Det vil bli lagt ut flere nyhter etter hvert som de kommer inn til oss. Hold deg oppdatert både her på oslosportslager.no eller meld deg inn i vår facebookgruppe!

Tags: langrenn, vinter, racing, nyhet
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •