LANGRENN: Fabrikkplukk hos Atomic 2012

Vi har nettopp kommet hjem fra skiplukking hos Atomic i Altenmarkt i Østerrike. Vi har vært der noen ganger nå de siste sesongene og denne sesongen kan vi virkelig love deg en morsom skiopplevelse med fantastisk gode ski.


Skifabrikken i Altenmarkt er gigantisk
Etter ankomst Altenmarkt var vi på plass på Atomicfabrikken klokka 08.00 mandag morgen. Vi var spente på hva vi kunne møte. Vi har i flere sesonger vært store på Atomic på grunn av deres gode langløpski. Gode ski kan vi oså love deg i år.

Årets Atomicski er jevnere og bedre enn noen gang

Av klassiske ski har Atomic kanskje de aller største nyhtetene i år. Deres nye World Cup Classic Featherlite er en meget god ski som kommer til å gi skiglede og raske opplevelser til alle som velger Atomic denne sesongen.
Deres nye SDS festesystem var egentlig utviklet for fjorårets suksessmodell SkinTech. Denne patenten er spesiell og Atomic er eneste skiprodusent som har dette i sine ski. SDS er plastinserten som ligger under festesonen på skiene. Dette er en helt ny måte å tenke festesone på da hele festesonen ligger innunder plastinnfellingen. Dette viste seg også på våre målinger at Atomic i år har en mer markert smøresone og at sonene er lange og stabile slik vi vil ha det på klassiske langrennski. Den andre og kanskje største fordelen er at dette systemet fordeler løperens vekt på en ny måte. Med en gang man tråkker ned skia vil hele smøresonen fordele trykket fra bakerste del ved helen og framover til smøresonens slutt. Dette gir et sikrere og bedre feste.


Den nye tuppen er mykere og vil følge terrenget anderledes enn tidligere. Dette for å skape mindre motstand mot snøen og dermed lage en ski som er lettere å få fram.
Vekten til Atomics toppmodeller er som vanlig ekstremt lav, blant de aller laveste på markedet. Dette får de til blant annet ved å bruke Nomex og skum i konstruksjonen, men også trelaminater som er lagt tynt. Dette gir mer liv i skien enn andre modeller.

Med utrolig kul design, lav vekt, bedre jevnhet i parene og en markert smøresone tror vi Atomic virkelig kan bli en skikkelig hit i år. Deres utrstrakte satsing på langløp og erfaring fra langløpene gjør sitt til at du
her får fantastiske ski til de store målene dette året. Skal du eksempelvis ha et par Vasaski du skal stake mye med har vi plukket med oss drøssevis   fra fabrikken!

Modellen Skintec er også laget stivere i år for også å fungere til tyngre og sprekere løpere. Skal du ha et par treningsski du ikke trenger å smøre er Skintec absolutt en ski å vurdere.

Skiene er ventet inn i slutten av september og vi gleder oss til å plukke ut det perfekte paret til deg!

Tags: langrenn, klassisk, atomic, langløp, skiplukk, skifabrikk
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars, 11.09.2012 20:33:26
Når kommer ski og andre vintervarer i butikk/nettbutikk?

Skrevet av OsloSportslager, 11.09.2012 20:36:05     
Hei. Om du tenker årets modeller av langrennsustyr så vild et legges ut medio oktober. Vi kommer dog til å legge ut utgående varer til gode priser en stund før dette.