Mountain Equipment Down Codex

Det har i det siste vært en del skriverier i pressen om dun og måten dun hentes fra ender og gjess. I den forbindelse vil vi gjerne dele Mountain Equipments Down Codex som beskriver hvordan Mountain Equipment innhenter dun til sine produkter.

ME har jobbet lenge med å sikre både kvalitet og dyrevennlighet i produksjonen sin og har kommet opp med dette kvalitetsstempelet som pr i dag finnes på all bekledning og mange av soveposene, og fra våren finnes på alt ME leverer av dun. Dere ser på taggen som henger på om produktet er omfattet av Down Codex. Dette skal betrygge kunden om at produktet de kjøper, både innehar den tilfredsstillende kvalitet vi ønsker, og at det ikke ligger ulovlige og dyrefientlige metoder bak produksjonen.
 
Mountain Equipment garanterer at alle Down Codex produkter inneholder dun som er:
 
-biprodukt av matproduksjon, og at fuglene er plukket etter å ha blitt slaktet humant. Det skal ikke forekomme plukking av levende fugler.

-fra fugler som ikke er tvangsforet før de slaktes
 
Fuglene skal holdes i gode omgivelser og ales opp etter høy levestandard for ender og gjess. De skal ha god tilgang på naturlig mat og vann og ha plass og røre seg på innenfor standardene  som anbefales for fulgene. De skal kunne gå fritt på området sitt. Det skal aldri være flere enn anbefalt fugler pr kvadratmeter på farmene ME kjøper dun fra.
 
Etter at dunet hentes inn, blir det renset og sortert med moderne vannbaserte metoder som ikke krever bruk av løsemidler.

Les mer om THE DOWN CODEX på http://www.thedownproject.me.uk . På denne siden kan du også spore hvilken gård dunet i ditt Mountain Equipment produkt er hentet fra.

Her finner du Mountain Equipment dunsoveposer

Her finner du Mountain Equipment dunjakker


Tags: dun, gås, ender, and, gjess, naturlig, downcodex
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •