NYHET: Madshus Propulsion Stakeski

Det store samtaleemnet innen langrennsutstyr denne vinteren har vært stakeski. Alle langløp har i vinter igjen blitt vunnet uten festevoks og det er ikke lenger noen som rynker på nesa om en dårlig trent mosjonist vurderer å stake Vasaloppet. Spørsmålet skiprodusentene har stilt seg er- Hvordan kan man lage en ski så rask som mulig når man ikke trenger å ta hensyn til festesoner?

 

Madshus har etter uendelig mye testing i samarbeid med verdens beste langløpere i vinter kommet opp med en helt ny ski. En helt ny konstruksjon måtte til og i tillegg mye, mye tuning av denne. Skiene heter Propulsion og er en ski for 2017/2018- sesongen. Vi skal derimot ha denne skien tilgjengelig allerede fra i år.

Propulsion er bygd på teknologi fra Madshus’ toppserie Redline, men har et helt annet spenn og en helt annen konstruksjon. For det første er tuppene betydelig avstivet i forhold til de myke tuppene vi er vant med på Redline. I tillegg er tuppen gjort lavere. Det vil si at selv om skiene er 205 cm har de en flate mot snøen som tilsvarer 210 cm. Den store forskjellen i spennet er at spennet er gjort mindre brått. Dette gjør at skiene får en annen vinkel mot snøen når det blir lagt belastning på dem. Mens man på en vanlig klassisk ski med mykere tupper vil få et lite, konsentrert punkt mot snøen som kan gi motstand vil man på denne skien få et mye jevnere trykkpunkt mot underlaget. Dette er en meget merkbar forskjell også i praksis.

En annen ting man merker stor forskjell på er stabiliteten i skiene. De er ekstremt stabile både framover og nedover. Dette gjør også at det blir enklere å stake med riktig teknikk.


Madshus Propulsion kommer kun i to lengder, 195 og 205. Konstruksjonen gjør allikevel at såleflaten som har kontakt med snøen tilsvarer 200 og 210 cm. Den kommer i tillegg som kald og varmski. Forskjellen på Cold og Plus- variantene går på hvilken såle som er blitt brukt og det er også en liten forskjell i konstruksjonen.

Etter å ha testet denne modellen er det bare å glede seg til vinteren. En stakeski er virkelig noe helt annet å gå på enn en vanlig klassisk ski.

 

Madshus Propulsion vil være mulig å forhåndsbestille i løpet av sommeren.

 

 Tags: stakeski, propulsion, madshus, langløp
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •