Produktanmeldelse Marmot Limelight 3P - av Ina Vikøren

Hei turkompis! Skal du ha nytt telt til sommereventyrene? Et telt som varer livet ut? Her er en liten anmeldelse av min nye favorittbolig. For helt siden mars har jeg sovet ute en dag i uken i marka og i den forbindelse har det nette teltet, Marmot Limelight 3, vært en trofast turkompis. 

Limelight 3 er et lett, praktisk og enkelt telt å ha med å gjøre. Det er superenkelt å sette opp og kan like gjerne gjøres alene som med andre. Det er et nydelig bygd telt og perfekt for både duoer og trioer. Man skal muligens være litt ekstra glad i hverandre som trio though (spesielt hvis noen firbeinte skal med i cocktailen). 


Videre har jeg vurdert teltet innenfor diverse kriterier: 

Setup: Enkelt, intuitivt og selvstående. Raskt telt å både sette opp og slå ned, selv i høy vind. 

 

Romfølelse: Virker mye større inni enn dimensjonene tilsier. Den helt unike, forhåndsbøyde pol-strukturen omgitt av vertikale vegger gir et både bredere og høyere areal enn de fleste andre telt i sjangeren. To små yttertelt ved hver inngang mellom ytter- og innertelt som også er beskyttet og hvor man kan oppbevare sko og annet utstyr. Greit med lagringsplass i tillegg til soveplassene.  
Vær og forhold: Virkelig vær og vindresistens. Jeg har hatt det oppe i både sterk vind og bøttende regn og dette har verken gått utover fuktigheten, søvnen eller komforten. Det er god ventilasjon, god luft og det virker som at alt puster bra. Alt er også tørt selv etter timesvis med ustoppelig regn!

 

Vekt:Teltet er absolutt i det lettere sjiktet, men for ultragrammerne er ikke dette teltet ultralett. Vekten passer bedre for helgeturer enn lange backpackerturer. 

 

Vedlikehold: Enkelt telt å ta vare på og holde rent. Skitt glir lett av og henges enkelt opp for tørk. 

 

Temperatur: Nå har jeg ikke forsøkt teltet på de varmeste sommerdagene enda, men siden teltet puster godt kan jeg se for meg at det er behagelig selv da. Holdt seg godt på de kalde nettene tidligere i vår i hvert fall. Jeg tviler absolutt ikke på min anbefaling av dette som et tre-sesongers telt! For mitt bruk er det helt perfekt og jeg trenger intet mer, intet mindre. Og selv om jeg er en absolutt sucker for hengekøyer kan man med dette teltet slenge av ytterteltet på de varmeste sommerdagene og ligger i det gjennomsiktige innerteltet og nyte stjernehimmelen.

Lykke til med teltvalget og god tur i sommer!

Spesifikasjoner:

Minimumsvekt: 2730 gram (ytterduk, innerduk og stenger)
Total vekt med alt medfølgende utstyr: 2985 gram
Innvendige mål i innertelt: 229 x 173 x 122 cm (L x B x H)
Areal, innertelt: 4 m²
Areal, fortelt: 1,1 m² og 0,7 m²
Stenger: DAC Press-Fit 9,0 mm og Velocity 8,5 mm
Ytterduk: 68d Polyester Taffeta 190T 1500mm F/R
Innerduk: 40d 100% Polyester Mesh og 68d 100% Polyester Taffeta
Gulv: 68d Polyester Taffeta 190T 2000 mm F/R
Antall sesonger: 3 (vår, sommer, og høst)
Pris: kr 5999,00

Av: Ina Vikøren 

 

@ina.vik 

 Tags: limelight, marmot, telt
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Espen, 27.06.2020 23:53:25
Jeg kjøpte dette teltet fra Oslo Sportslager for et par uker siden. Teltet virket veldi bra og konstruksjonen er helt genial. Jeg leverte det tilbake ubrukt etter en runde på kjøkkenvekta. Teltet aom de oppgir til å veie under tre kilo, veier i virkeligheten 3,5 kilo. Det synes jeg kjøperne bør gjøres oppmerksomme på.