Produkttest Nike Hypervenom Phantom AG

Det var knyttet stor spenning til Nike da de tidligere i år lanserte den splitter nye modellen Hypervenom. Med store navn som Zlatan, Neymar og Rooney innvolvert i prosessen og uviklingen av skoen var det få, om ingen, som ikke hadde hørt om denne giftpilen av en fotballsko. Nikolai Baardseth har testet Nike Hypervenom Phantom AG og her kan du lese om hans erfaring med skoen.
A new breed of attack
For en liten stund siden annonserte Nike at de skulle erstatte den populære Nike Total 90-serien med en helt ny sko. Hypervenom Phantom er resultatet av Nikes ønske om å lage en sko som skulle være så responsiv at spillere kan ligge ett steg foran i jakten på de nødvendige rommene på banen. Med et lavprofils-design som minner om Mercurial-serien så er denne skoen veldig annerledes fra den utgåtte Total 90-serien.Skoen jeg tester er i Bright Citrus/Black fargene med AG-knotter. Det er den eneste fargevarianten tilgjengelig på markedet med AG-knotter for øyeblikket.

Overdel
Overdelen er laget av NikeSkin. Dette er et helt nytt materiale som er laget av en myk, smidig mesh bundet med en tynn polyuretan-film. Det er meshen som er sydd slik at skoen får det unike mønsteret som ligner på bikuber. Stoffet er mykt og komfortabelt, samtidig som det er veldig lett. Skoen har snøring på yttersiden av foten for å få et renere treff på ballen når du skyter. Dette er en av de få tingene som skoen har arvet fra Total 90-serien.

Såle/Knottesystem
Sålen på Nike Hypervenom Phantom er laget av en glassnylonplate, men for å forbedre holdbarheten for bruk på kunstgress så har Nike valgt å bruke plast i fronten. De har også skapt en todelt yttersåle som raskest mulig aktiverer mellomfotsbeinet, benet som definerer reaksjonstid på fotens bevegelse først.

For å lage knottene så har Nike brukt spesialister. Den nye skoen har et helt nytt knottesystem på både FG-og AG-sålene. Knottene på AG-modellen er laget av plastikk og har en spesiell gummi på tuppen som gir god komfort på kunstgressbaner.

Egen anmeldelse av skoen
Jeg har selv et par T90 som jeg er veldig fornøyd med, så jeg var veldig spent på å prøve Hypervenom Phantom. Det første man legger merke til når man bruker dem er hvor lette de er, i hvert fall når man kommer ut av et par med Total 90 og inn i et par med Hypervenom Phantom. De minner mer om Mercurial Vapor, men er kanskje enda mer komfortable enn den velkjente speed-skoen.

Hypervenom blir markedsført som en del av attack-serien til Nike sammen med Mercurial, og her fokuser Nike på vekt, respons og touch. Dette legger man godt merke til når man dribler og når man mottar ballen. Man får en slags klebrig følelse på ballen som jeg ikke har opplevd på noen av mine andre sko. Ballen klistrer seg litt til foten, ikke på en måte som er irriterende, men som bare gir deg mer kontroll på ballen. Det syntes jeg gjorde det enklere å ta ned ballen og dra den med foten. Den følelsen savnet jeg når jeg byttet til mine andre par med sko.

Det som er merkverdig, og som ikke dreier seg om Hypervenom Phantom, er at Nike og Adidas nå har sluttet å lage sko i Powerboot-segmentet. T90 Laser har forsvunnet, og Predator har blitt mer som en kontroll-sko nå de senere år. Jeg synes det er litt synd at de to største skoprodusentene på markedet distanserer seg fra denne typen sko. Jeg tror at ønsket om lav vekt på fotballsko har bidratt til dette, samt at det er en ny generasjon fotballspillere som vokser opp.

Holdbarhet
Jeg vil si at holdbarheten er god. Jeg har ikke hatt noen problemer med skoen under min testperiode.

Størrelse
Jeg bruker min vanlige størrelse 42 ½ og de passer foten min perfekt. Skoen er forholdsvis trang, så hvis du har en veldig bred
fot så er nok ikke denne skoen for deg.

Vekt
Skoen veier 216 gram, med andre ord en veldig lett sko, hvertfall med tanke på at det er en kunstgressmodell. Det er en av de letteste skoene på markedet med AG-Knotter.

Pris
Skoen koster 1699 kr, som jeg mener er en god pris for en toppmodell.

Konklusjon
Nike Hypervenom Phantom er ikke ment som en direkte erstatter til Total90-serien, men absolutt en verdig modell i Nike sitt sortiment. Nike har her klart å lage en sko som er både lett, komfortabel og har god touch. Det er etter min mening en uslåelig kombinasjon så lenge skoen passer. Hypervenom har virkelig tatt markedet med storm med mange etablerte stjerner allerede; Neymar, Rooney, Sturridge og Zlatan for å nevne noen.

Hvis du likte Total90 serien kan jeg ikke garantere at du blir fornøyd med Nike sitt nye angrepsvåpen, men er du en som har vært innom Mercurial eller Adizero, og ønsker en sko som er mer komfortabel, da er Hypervenom noe for deg. Undertegnede er veldig fornøyd med Hypervenom Phantom AG, og blir nok den skoen jeg skal spille med denne sesongen.

Tags: nike, hypervenom, venom, phantom, fotball, fotballsko
| Kommentarer [2]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Per, 01.12.2014 11:03:52
Jeg elsker denne anmeldelsen!

Skrevet av Ole , 01.12.2014 11:02:16
Dårlig anmeldelse! Sterkt uenig!