REVOLUSJONERENDE LANGRENNSNYHET FRA ATOMIC!

Atomic lanserer sesongen 2021/2022 en helt ny skøyteski: Redster S9 Gen S.
I prosessen med å utvikle denne nye skien har Atomic radikalt fornyet måten å konstruere og designe en skøyteski. Resultatet er en ny ski som øker kraften i hvert skyv og som gir en lengre og mer effektiv skyv. Skiens nye form sørger rett og slett for at veien til målstreken blir mer direkte og kortere. For å gjøre denne nye skøyteski-innovasjonen komplett introduserer vi også Prolink Shift-In bindingen, som både kommer i en klassisk og skøyte variant. Redster S9 Gen S blir levert med Prolink Shift-In SK binding. 

 

Skiene inkludert binding kan kjøpes her: https://www.oslosportslager.no/produkt/atomic-redster-s9-gen-s-skate-skoyteski-ink-prolink-shift-in-bindinger-2021-54216.aspx

 


REDSTER S9 GEN S
Med den nye Redster S9 Gen S, har Atomic snudd fullstendig opp ned på måten å utvikle skøyteski på. Med helt nye mål og form på skien, samt at skien kun kommer i en lengde, kan dette ikke kalles noe annet enn unikt. De nye målene på skien gir seg utslag i at Redster S9 Gen S er bredere i tupp og hale og har målene 47-40-47. Innsving på 7 mm er intet mindre enn en revolusjon og gjør at skyvfasen blir lenger, samtidig som skien vil akselerere i siste del av skyvet. Denne teknologien kaller vi Speedline. Innsvingen på skien gjør også at skien vil akselere inn og ut av svinger og dermed er designet for nye, tekniske, småkuperte og moderne langrennsløyper.
Sidekant konstruksjonen er også helt ny, Racewall øker kraftoverføring og gir optimal stabilitet i hele sekvensen fra skyvet starter til glidfasen er ferdig. Med denne teknologien er det også mulig å stå lenger over skien i glidfasen. I tillegg til dette, kommer Redster S9 Gen S i en lengde, 183 cm – en teknologi vi kaller Speedscale. Den kortere lengden gjør skien lettere å kontrollere for løpere på alle nivåer.Lengden på 183 cm er ikke tilfeldig, geometrien på akkurat denne lengden gjør at framdriften og stabiliteten er optimal. Med denne modellen er det rett og slett helt riktig å trekke fram det engelske sitatet; one size fits all. 
BINDINGEN
Speedline, Racewall og Speedscale er ikke de eneste teknologiene vi har inkludert i Redster S9 Gen S. Prolink Shift-In bindingen er også ny dette året og Redster S9 Gen S leveres med denne nye bindingen. Det integrerte bindingssystemet gjør det mulig for skiløperen å justere bindingen underveis, uten å ta av skiene på trening og renn. Bindingen kan flyttes i seks ulike posisjoner og løperen kan dermed optimalisere basert på ulike føreforhold og løypeprofiler – bindingen kan justeres fremover for mer feste (klassisk) eller kantgrep (skøyting) eller bakover for bedre glid (klassisk) og lettere akselerasjon (skøyting). Shift-In platen er limt på skien og gir direkte kraftoverføring og tett kontakt mellom ski og binding. Prolink Shift-In leveres i to ulike versjoner, en binding til skøyting og en til klassisk. 

FRA BEITO TIL DAVOS
Nyheten Redster S9 Gen S høres spennende ut i teorien, det som er aller viktigst er at dette fungerer i praksis. Skiene ble først introdusert for Simen Hegstad Krüger på Beitostølen i 2019 og under testing med GPS ble det klart at Hegstad Krüger gikk intervalldragene markant fortere på Redster S9 Gen S. Tilbakemeldingen fra Hegstad Krüger var at han ønsket å konkurrere med disse skiene så fort som mulig, og etter flere topp 5 resultater med Redster S9 Gen S sist sesong, kulminerte dette prosjektet i en soleklar World Cup seier på 15 km fri teknikk i Davos. Nå, i Januar 2021, blir Redster S9 Gen S med Prolink Shift-In binding tilgjengelig i ledende norske sportsbutikker. 

 

 

Kjøp skiene her: https://www.oslosportslager.no/produkt/atomic-redster-s9-gen-s-skate-skoyteski-ink-prolink-shift-in-bindinger-2021-54216.aspx

 

NB! Meget begrenset utvalg!Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •