RULLESKI - La oss gi deg tips om riktig rulleski!

Vi fører rulleski fra Swenor, Pro-Ski, Ski-Go og Start. Valgene er mange, og vi vil her gi deg en guide til hva som skiller de forskjellige rulleskimodellene.

 Swenor Rollerskis
Swenor ble etablert i Sverige i 1981, og formålet var å gi norske og svenske eliteløpere rulleskierfaring som i størst mulig grad var lik følelsen av å gå på snø. I 1994 flyttet hovedkvarteret til Sarpsborg, hvor det fortsatt ligger i dag. Swenor distribueres i mer enn 15 land, blant annet Sverige, Norge, Russland, Tyskland, Canada og USA. De leverer ski til det norske, svenske og amerikanske skilandslaget, samt til det norske og svenske skiskytterlandslaget.


Modeller:

Swenor Finstep:
Ski med caplaminert trestamme. Meget god vibrasjonsdemping og brede hjul med stor diameter. Den tyngste av klassiskmodellene, men en meget stabil ski som fungerer utmerket på ruglete asfalt og til staketrening/diagonal med fraspark. Leveres i 3 forskjellige rullemotstander; Treg, normal og lettrullende. Hjulene har et merke stemplet på siden som angir hvilken type det er, henholdsvis 3, 2 og 1. Det er ski med 2'er hjul (normal) som er mest brukt.
Swenor Finstep rulleski

Swenor Fibreglass: Ski med samme caplaminerte trestamme som Finstep. Skiene har de samme gode egenskapene som Finstep, men er lettere grunnet mindre hjul og gafler. Gode vibrasjonsdempende egenskaper. Meget god allroundski for alle teknikker i klassisk. Leveres i 3 forskjellige rullemotstander; Treg, normal og lettrullende. Hjulene har et merke stemplet på siden som angir hvilken type det er, henholdsvis 3, 2 og 1. Det er ski med 2'er hjul (normal) som er mest brukt.
Swenor Fibreglas rulleski

Swenor Carbonfibre: Ski med samme caplaminerte trestamme som nevnt over, men med forholdsvis små hjul. Ytterligere redusert vekt gjør disse skiene godt egnet for juniorer/lettere løpere og damer. Gode vibrasjonsdempende egenskaper. Meget god allroundski egnet for alle teknikker i klassisk. Leveres i 3 forskjellige rullemotstander; Treg, normal og lettrullende. Hjulene har et merke stemplet på siden som angir hvilken type det er, henholdsvis 3, 2 og 1. Det er ski med 2'er hjul (normal) som er mest brukt.
Swenor Carbonfibre rulleski

Swenor Alutech:
Alutech er et av Swenors seneste tilskudd til deres kolleksjon av rulleski. Skia er laget av aluminium og er spesielt god til å gå diagonalgang med. Meget god stabilitet og lav vekt kjennetegner denne skia. Alutech har samme hjulstørrelse som Swenor Fibreglass, men veier noe mindre. Alutech leveres standard som alle andre ski med 2'er hjul, men mange velger å sette på trege 3'er hjul når de skal trene diagonalgang. Denne skia kommer også i en racingvariant med ekstremt lettrullende hjul. Denne skia anbefales til de som skal gå konkurranse eller langløp, men fungerer også utmerket for nybegynnere. Leveres i 3 forskjellige rullemotstander; Treg, normal og lettrullende. Hjulene har et merke stemplet på siden som angir hvilken type det er, henholdsvis 3, 2 og 1.
Swenor Alutech rulleski

Swenor Alutech Racing: Samme stamme som ovennevnte Alutech, men med lettrullende og slitesterke urethan-hjul. Anbefales ikke til uerfarne brukere. Til konkurransebruk eller erfarne løpere som ønsker lett rullemotstand til mer ekstreme langturer. Leveres også i en utgave med keramiske kulelagere som gir enda raskere ski. Disse kan du lese mer om herSwenor Alutech Racing rulleski

Swenor Tristar Classic: Et rimeligere alternativ for lettere utøvere og nybegynnere. Små hjul og aluminiums stamme sikrer lav vekt. For mengdetrening anbefaler vi en av de andre modellene.Swenor Tristar Classic rulleski


Swenor Tristar Combi: Samme ski som Tristar Classic, men med kortere stamme. Fungerer bra til juniorer, enten som klassisk eller kombiski for begge stilarter. Vær oppmerksom på at det er klassiske hjul på denne modellen, og ved skøyting vil hjulene slites raskere. Viktig å bytte om på høyre og venstre ski, slik at hjulene slites jevnt på begge kantene.Swenor Skate:
  Meget bra skøyteski for både nybegynnere og viderekomne. En av de mest brukte modellene. Stammen har en nedsenkning for å sikre lavt tyngepunkt og god stabilitet.
Swenor Skate rulleski

Swenor Skate Long: Samme ski som skate, men med lengre stamme. Ideelt for de med skostr 44 eller større, for å sikre at bindingens plassering er mer i balanse med skiene. Også denne modellen har nedsenket stamme. Identiske hjul som Skate.
Swenor Skate Long rulleski

Swenor Skate Elite: Skøyteski med caplaminert trestamme som har meget bra vibrasjonsdempende egenskaper. Modellen kjennetegnes ellers ved god retningsstabilitet, og har de samme gummihjulene som Skate og Skate Long. Noe tyngre enn modellene med alu-stamme. Skjermer medfølger.
or Skate Elite rulleski

Swenor Equipe R2:
Superrask skøyteski med slitesterke urethan-hjul. Leveres med ulike hjul tilpasset løperens vekt og type underlag. Til konkurransebruk eller erfarne løpere som ønsker lett rullemotstand til mer ekstreme langturer. Anbefales ikke til uerfarne brukere.
Swenor Equipe R2 rulleski

Swenor Skate Junior: Juniorski med mindre hjul og kortere stamme enn seniorskiene. Stammen er også her nedsenket for å sikre god stabilitet, slik at de yngste får en trygg opplevelse på rulleski. Hjulene har en gummiblanding som gjør at skiene ruller litt lettere enn seniormodellene Skate og Skate Long, noe som bidrar til at man enklere får teknikken til å "sitte".
Swenor Skate Junior rulleski


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pro Ski rulleski

PRO-SKI rulleski utvikles og produseres av Sterners Specialfabrik AB. Foretaket holder til i Dala-Järna i Vansbro kommune i Sverige. Sterners utviklet PRO-SKI alt i 1982, og har altså over 25 års erfaring, og gjennom årene har samarbeidet med skiløperne alltid vært et prioritert og verdsatt innslag i deres utvikling av rulleski. PRO-SKI brukes i dag ikke bare av et tusentalls mosjonærer, men også det norske, svenske, finske og russiske landslaget trener på PRO-SKI i barmarkssesongen. De siste 10 åren har også majoriteten av Vasaloppsvinnerne kjørt på PRO-SKI under treningsperioden uten snø.

Modeller:

PRO-SKI Classic C2: Et av markedets mest populære rulleski for de som skal gå Birkebeinerrennet, Vasaloppet, Marcialonga etc. Meget god allroundski for alle teknikker i klassisk. Leveres også i utgavene C1 og C3 med henholdsvig raske og trege hjul. C2 har normal rullemotstand.
PRO-SKI C2 rulleski
PRO-SKI C2 Vario: Klassisk rulleski med justerbar rullemotstand. Er ellers lik Classic C2. Her kan du selv stille rullemotstanden trinnløst, og kjøre intervalltrening eller distansetrening med ulik belastning.

PRO-SKI C2 Vario rulleski

PRO-SKI Flex C2: Nyeste modellen fra PRO-SKI med stamme av fjærende stål som gir bra respons. Kanskje den modellen som mest minner om følelsen av å gå på snø. Lettgått ski som egner seg for alle teknikker i klassisk, til både mosjonister og eliteløpere. Kan også leveres med enten raske eller trege hjul.

PRO-SKI Flex C2 rulleski

PRO-SKI S5 Skate: Meget god og lett skøyteski. Utmerket treningsski for både nybegynnere, mosjonister og erfarne. Normal rullemotstand.

PRO-SKI S5 Skate rulleski


PRO-SKI Skate Rookie: Lettrullende og ekstra lett skøyteski for de aller yngste skiløperne. Passer best for de med skostørrelse opp til 39
PRO-SKI Skate Rookie rulleski---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Start Elegance Skate rulleski

Finske Start er kanskje mest kjent for produksjon av skismøring, men de lager også rulleski av meget god kvalitet.

Modeller:

Start Elegance Skate: Kjennetegnes ved utrolig bra stabilitet og har den beste slitestyrken på hjulene. Urethan-hjulene ruller noe lettere enn tradisjonelle gummihjul, samtidig som de tåler mange, mange mil. Dette er også godt egnede ski for tyngre løpere, nettopp på grunn av hjulkvaliteten. Oval nedsenket stamme sikrer lavt tyngdepunkt og stabile ski.
Start Elegance Skate rulleski

Start Skating 80:
Skating 80 har lavere tyngdepunkt og bredere hjul for bedre balanse. Stabil treningsski for både nybegynnere og viderekomne. Aluminiumsstamme og slitesterke gummihjul. Skjermer medfølger.Start Skating 80 rulleski


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KLIKK FOR Å KOMME TIL KATEGORIEN RULLESKI:

Har du spørsmål om rulleski? Still dem her og vi vil svare så godt vi kan.

 Tags: rulleski, swenor, fibreglass, carbonfibre, finstep, pro-ski
| Kommentarer [14]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Therese Gule, 22.07.2019 01:57:36
Hei Er det noen spesielle rulleski du anbefaler til dame? Jeg har gått endel på ski, men aldri rulleski. Ønsker kjøpe skøyte rulleski med sko.

Skrevet av jenny johnsen, 16.07.2016 21:26:35
hvor går grensa fra junior til senior på rulleski? høyde 168, vekt 60kg

Skrevet av Helmut Krane, 06.03.2016 11:19:50
Tenker å skaffe meg rulleski for mosjonstrening, klassisk og skøyting. Vil gjerne vite hva dere anbefaler. Kombiløsning? Kan jeg bruke mine vanlige skistøvler og staver? Høyde 180, vekt 80.

Skrevet av Vidar Augustin, 22.05.2015 15:33:44
Hei ! Har tenkt å kjøpe et par rulleski som jeg skal bruke til konkurranse (alliansloppet), 2er hjul er obligatorisk på løpet. Har hørt at 2er hjul ruller ulikt har idag pro ski. Har dere evt. Noen forslag erfaring med dette? Mvh. Vidar Augustin vidar.augustin@fredfiber.net

Skrevet av Andres Tveiten, 31.07.2014 12:46:10
Hei, jeg er på jakt etter noen rulleski. Har prøvd klassiske og skøyteski. Klassiske fungerte fint for meg å skøyte med, men skøyteskiene fungere ikke så bra å gå klassisk med i motbakker da dem sklir bakover. Er det da greit å bruke de klassiske til begge deler? Eller er det ikke lurt?

Skrevet av Roger Holten, 29.03.2014 19:20:45
Hei, Har et par ProSki C2 rulleski, men hjulene er slitt og jeg vurderer å kjøpe nye hjul både foran og bak. Bakhjulene er mest slitt, men problemet er at de er slitt på samme side. Dvs at det ikke er noen vits å bytte på hvilken fot man bruker dem... Etter det jeg kan se lønner det seg nesten å kjøpe nye ski istedenfor bare å bytte alle 4 hjulene? Er det evt en lett sak å flytte bindingene fra det gamle paret over på det nye? Mvh Roger

Skrevet av Kristin, 03.08.2013 15:04:18
Noen har spurt før, men jeg ser ikke svarene. Hvilke klassiske rulleski kan anbefales for bruker på 110-120 kilo? Nybegynner.

Skrevet av Pettr, 15.04.2013 19:09:12
Høres kanskje dumt ut, men jeg er på utkikk etter rulleski med gode bremseegenskaper. Dette fordi jeg ikke alltid har mulighet til å gå flatt eller på bilveier og dermed må ty til fortau (gjerne i nedoverbakker) og jeg er ikke interessert i kjøre på en unge. I fjor resulterte dette i at jeg valgte å gå med rulleskøyter, med bremseklossen bak gjorde dette at jeg fikk gode bremseegenskaper i nedoverbakker og fint kunne regulere farten. Denne sesongen har jeg lyst til å gå på rulleski, men finnes d

Skrevet av Nicolai Aasen, 12.04.2013 23:57:25
Mye bra her men savner ett merke: IDT. Den norskproduserte ski er fremtiden og jeg har akkurat gått min første tur med Dynagrip. Jeg kan ikke anbefale det nok. Rettningsstabil til de grader og når du legger til kravet til teknikk.. Vel, det er ikke noe valg for min del.

Skrevet av Frode, 04.03.2013 10:57:18
Hei. Jeg har et par swenor fibreglas ski. Har gått en sesong på de. Jeg har tenkt på å kjøpe skøyteski. Swenor equipe r2. Kan dere anbefale disse? Har gått mye på ski, men kun en sesong på rulleski. Jeg veier 83 kg. Hvilke skøyteski anbefaler dere en på 110 kg?

Skrevet av Solbjørg, 29.02.2012 20:08:37
Hvilken rulleski vil dere anbefale til en dame på 75 kg som kan regnes som nybegynner på rulleski men som ønsker å trene hyppig? Hun er erfaren på ski men har ikke teknikken helt inne. Det er et ønske om å lære seg skøyting hvis det er mulig.

Skrevet av Jeanette, 26.08.2010 12:16:50
Hvor mye vekt tåler aluminium rulleskiene?

Skrevet av Espen, 26.05.2010 15:06:10
Kjøpte Swenor Alutech hos dere for en måned siden. Topp rulleski også for nybegynnere ser det ut til! Har et lite spørsmål: Noen ganger kommer det en slags klirrelyd fra forpartiet på skiene eller forhjulene. Hva kan dette være?

Skrevet av Irene E. Gjøystdal, 10.05.2010 18:38:52
Hva er best for en nybegynner klassisk eller skjøyteski?

Skrevet av OsloSportslager, 10.05.2010 20:28:18     
Ville nok anbefalt deg å starte med klassiske ski