Sesongåpning på Beitostølen 2015

Da var ventetiden endelig over. Med milde temperaturer og regn i Oslo er det utrolig deilig å kjenne at det blir glattere og glattere på veien nordover mot Beitostølen.

 

Vel fremme på Beito konstaterer vi at innsatsen til arrangøren har vært enormt bra og at det kommer til å bli en flott helg med mange gode skiopplevelser. Tilstrekkelig med snø var hentet fra Filefjell og når det i tillegg kommer «hvitt gull» fra himmelen tidlig fredag morgen, ser alt mye bedre ut enn forventet.

 

 

Torsdag kveld var det klart for første test. Termometeret viser 3 plussgrader. Erik la pulver på 5 forskjellige skipar og Anders utførte en blindtest på feeling. Det var relativt vanskelig å skille pulverne pga til dels isete forhold. Snøen varierte litt rundt i løypa med tørrere snø ut fra stadion. Pulveret som ble vurdert som best var Swix FC8X, mens vårt eget Alfa pulver lå tett oppunder​

 

 

Fredag morgen har Morten Tomter vært ute å testet og bekrefter at Alfa pulveret går bra, vi tester også glider og Skigo P16 fungerte best. Dette var en nyhet i Torggata 20 i fjor som fungerer godt på blandet og eldre snø/kunstsnø. Vi testet også feste og det var ikke enkelt, vi så senere på dagen flere løperer som virkelig slet med festet og det var mye tripping i diagonalgangen. 
I samråd med Morten kom vi frem til at en klisterblanding i bund dekket med et lag tørrvoks fungerte best. 
Vårt endelige resultat for fredagens klassiske renn ble dermed som følger​

 

 

Glid:
Swix LF6
Skigo P16 HF glider
Alfa 11-0 


Feste: 
Swix KB20
Rode Violet Spesial
Rode Violet
Rode T-Line KM3 (2 lag)
Rode Viola Extra​

 

 

 

 

 

Selv om forhåndsfavorittene innfridde både hos kvinnene og herrene lå det, som det alltid gjør i årets første renn, en viss spenning i lufta under dagens renn. Det vanskelige føret førte til en del debutanter på staking blant jentene. Imponerende av Ingvild Flugstad Østberg som staket seg gjennom løypa til en 5. plass, og ikke minst Kari Øyre Slind som overrasket både seg selv og andre med pallplass. Therese Johaug vant som forventet. Blant gutta ble mye av fokuset i etterkant på juryens avgjørelse om å diske Martin Johnsrud Sundby som ville ha staket seg inn til en suveren seier. Meningene var delt, og det er ikke lett, men han viser i hvert fall at formen er i anmarsj og at det blir en ny spennende sesong. 


Det er føles godt å endelig være i gang med skirenn og vi ser frem til morgendagens skøytedistanser. 


Anders, Erik og Morten

 

 

 

 

 

 Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •