Skitesting på Skeikampen

Det har skjedd mye på skifronten de siste årene. Både stakeski og felleski har ankommet markedet. I høst har etterspørselen etter felleski vært enorm og flere mosjonister ønsker seg rene stakeski. For å bli bedre kjent med de nye modellene, reiste langrennavdelings ansatte opp på fjellet for å teste. Dette var en lærerik og nyttig opplevelse selv for erfarne skiløpere.

Den første økten ble brukt til å teste felleski. Alle de største leverandørene har kommet  med flere modeller av felleski, både turski og mer racingpregede modeller. Til Skeikampen hadde vi med Rossignol R-skin og Madshus sine to modeller Nanosonic og Nordmarka (tidligere Birkebeiner). Av Fischer sine modeller hadde vi med konkurranse- og treningsskien Twin Skin Race, treningsskien Twin Skin Pro, markaskien Twin Skin X-lite EF (tilsvarende Fischer Superlite) og turskien Twin Skin Power EF. I vinterværet travet Oslo Sportslager bortover i trikkeskinner. Modell etter modell ble testet, notert ned og testet igjen. For å se hvordan skiens egenskaper endret seg, testet vi blant annet samme modell i ulike spenn. I tillegg var vi påpasselige med å justere bindingene for å se i hvilken grad dette ga utslag. Forskjellene var merkbare, både når det gjaldt glid, feste og stabilitet. Dette er det viktig å vite om for deg som kunde.

Etter en god lunsj og litt oppsummering, var det bare å snøre på seg skiskoene og komme seg ut i vind og snøvær for å teste skøyeski. Her var det også Madshus, Fischer og Rossignol som var representert. På skøyteskiene merket vi størst forskjell på stabilitet, både ut i fra hver enkelt modell, men også i forhold til skiens stivhet.

 
På samlingens siste økt var det ut for å teste stakeski og vanlige smøreski.  Både Madshus og Fischer har lansert egne stakeski, hvor spennet er annerledes enn i en vanlig smøreski. Fischer Double Poling (DP) fikk vi i hus sensesongen 2016, mens Madshus Propulsion ankom i høst. Det var derfor få av oss som hadde testet disse skiene før samlingen og det ventet stor spenning. I korte trekk kan vi si at stakeskiene flyter bedre og går bedre inn i motbakker enn en vanlig ski. Dette ble ekstra merkbart da vi prøvde å stake på smøreski etterpå. Når det gjelder smøreski, testet vi Rossignol i tillegg til Fischer og Madshus. ​

I tillegg til å teste ski, prøvde vi også ulike skisko og staver. Vi byttet sko underveis, både for å teste passform og komfort. De tre stavmodellene vi gikk med var KV+ Tornado Plus Clip, Swix Triac 2.5 og Bjørn Dæhlie Symbol.

 
Det vanker ingen tvil om at det er mange gode ski, skisko og staver på markedet. Etter noen fantastiske dager i vinterland på Skeikampen føler vi oss enda bedre rustet til å finne det riktige utstyret til hver enkelt kunde og deres behov.​Tags:
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Arild Berg, 15.01.2017 10:23:14
Hva ble resultatet av all testingen ? Hvilke ski kom best ut ? Hvilket føre testet der skiene på? Arild