Slip av langrennski

Oslo Sportslager har holdt på med sliping av langrennski i en årrekke. Vi har vært med siden 2000 og har utviklet sliper siden det.
Vi tenkte vi skulle gi en liten innføring av hva sliping av ski er og hva det gjør med akkurat dine ski.
Vi anbefaler stort sett alle å slipe ski, også nye. Grunnen til dette er 3- delt.

Grunn 1- Ny frisk såle kommer opp

Når skien har stått en stund uten glider vil sålen på skien bli veldig hard. Dette gjør at glidvoks ikke trekker like godt inn i sålen som når skiene (sålene) var nye. Når vi sliper skiene vil ny, frisk såle komme opp og glideren vil trekke bedre inn i sålen noe som gir bedre slitestyrke på glidvoksen du legger.


Grunn 2- Sålen blir 100% plan


Skiene som er ubehandlet er vanligvis ikke helt plane. Dette merker man når man begynner å preparere skiene. Verken smørejernet eller siklingen vil gå jevnt over sålen. Når vi sliper skiene sliper vi de slik at de blir fullstendig plane. Dermed blir skiene lettere å jobbe med. Spesielt vil du også merke dette dersom du bruker manuelle struktureringsverktøy.


Grunn 3- Bedre strukturer

Det er et faktum at fabrikkslipene etter hvert har blitt bedre. Vi anbefaler allikevel våre egne strukturer. Da får du strukturer som går bedre enten ved at de har større spenn i
temperaturområde (allroundsliper) eller fungerer bedre på snevrere fører (spesialsliper)

Vi har valgt å ha et stort utvalg av sliper. Dette fordi det stadig er flere som ønsker spesialsliper på sine ski og som har flere skipar. Vi sliper også flere spesialsliper for
våre teamløpere og ønsker selvfølgelig også å tilby disse slipene til alle som ønsker det.
Grovt sett kan man dele slipene våre i 3.

Kaldslip:  OS 035

Medium: OS 050s (Vår mest brukte universalslip)

Klister:   OS 060


Enklere blir det ikke. De andre slipene er sliper som våre løpere benytter i tillegg til disse 3 og som også DU kan få om du ønsker det!

Har du ett par ski er universalslipen OS 050s den strukturen som gir størst bruksområde.

Den beste maskinparken

Vi benytter oss hele tiden av den nyeste maskinparken som er tigjengelig og maskinene våre er fra italienske Tazzari. Sliper satt med Tazzarimaskiner har vunnet utallige VM og OL medaljer og vi er sikre på at vi har det beste som er tigjengelig. Vi venter også inn en helt ny Tazzarimaskin i disse dager med noen nye funskjoner som vi forventer skal heve kvaliteten på våre sliper enda et hakk.

Dyktige håndverkere

Sliperne våre jobber KUN med sliping av ski og sliper både til deg som kunde og til landslagsløpere. Vi mener det er selvfølgelig at du som kunde får den samme høye kvaliteten på slipen som landslagsløperne. Våre slipere garanterer for kvaliteten på akkurat dine ski.

Velkommen innom!

Tags: slip, skislip, steinslip, langrenn, tazzari
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •