Smørerapport Oslo Skifestival 2015

Vi er på plass under årets Oslo Skifestival i Holmenkollen, der nesten 2500 unge håpefulle skiløpere skal delta i helgen. Lørdag er det duket for fristil, og det ser ut til å bli panserforhold i Kollen lørdag og søndag. Undertegnede har tilbringt deler av fredagskvelden i anlegget og til tross for mildvær både i torsdag og fredag er forholdene veldig bra. Det har så klart tæret en del på snøen, men løypemannskapet har gjort en flott jobb og hele trasèen er klar.


Forholdene fredag kveld bar preg av mildværet, og løypene var knallharde og relativt isete. Dette vil nok imidlertid bli vesentlig bedre når preppemaskinene får kjørt. Uansett blir det høy fart! Termometeret viste -1 grad.

Det ble testet noen utvalgte toppingprodukter i kveld. Fortrinnsvis kloss og flytende flourprodukter. Testet også glid uten topping, da medhøyflourglider. Topping ga et klart løft i dag og vil nok også gjøre det i morgen.

Testproduktene besto av

- Start SFR 300 sprint (flytende)

- Swix Uniturbo (FC8XWS) (kloss)
- Toko Jetstream yellow (kloss)

- Skigo C105 (kloss)

Alle toppingene ble lagt med HF8 som underlag. Testet også HF6, HF7 og HF8 fra Swix uten topping. HF8 gled best.

Ut i fra testen var det TOKO Jetstream Yellow som gled best. Marginene er imidlertid små og både Start SFR 300 sprint og Skigo C105 kloss blir gode alternativer.

Smøretips til lørdag (skøyting) blir derfor som følger:

Smelt inn LF6 og varm inn 2 ganger (avkjøles i mellom uten å sikle
og børste).

Smelt inn HF8 og varm inn 2 ganger (avkjøles i mellom uten å sikle
og børste).

Legg på Toko Jetstream Yellow kloss. Varmes inn med smørejern ved 150 grader. Dra raskt over sålen. Sikle lett av og børst ut med en hard nylon børste eventuelt hestehår/villsvin. Klossen kan også varmes inn ved hjelp av naturkork: Gni klossen inn med høy hastighet, slik at tilstrekkelig friksjonsvarme skapes. Sikle og børste som tidligere anvist.

Vi vil være på plass på stadion med alle disse produktene med mer lørdag og søndag, og tilbyr 20% avslag på alt av skismøring disse dagene. Værmeldingen for lørdag sier -3 grader og sol/delvis skyet. Det blir knallbra forhold og høy
fart!

Lykke til!
Anders

Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •