Smøretips Rena - Lillehammer 2013

Vi er på plass på Skramstadsætra og er i gang med de første testene. Det vi kan si er at det blir en ganske kald fornøyelse selv om værmeldingene nå går mot noe varmere vær enn tidligere meldt. Her kommer etterhvert med våre smøretips på denne siden. Endelig smøretips vil bli lagt ut fredag ettermiddag. Lykke til alle sammen!


Fredag 15. mars 2013.ENDELIG SMØRETIPS:

Vi har i dag testet ganske mange forskjellige produkter. På glid skiller det ikke mye mellom de forskjellige pulverne.
På feste derimot var det tre alternativer som utmerket seg. Her er det forskjell på hvordan skia er å føre samt hvor mye feste smøringa gir. Våre anbefalinger blir basert på test i dag samt hvordan værprognosen for morgendagen er. Det vil bli litt fuktigere ettersom det kommer skyer innover og det vil også bli litt nedbør i følge værmeldinga. Husk å ta med deg ett og to knepp mykere voks enn det du tror det vil bli.

GLID:

Struktur: Her har vi i dag testet fram OS 035 som det beste alternativet. 050s gled også bra og du bommer ikke med denne slipen. Rill ga et løft på glid og vi anbefaler 1mm rett rill på bakski med lett trykk.

Grafitt i bunnen- varmes inn tre ganger

Swix LF 6- varmes inn tre ganger

Toko HF White, Ski'Go HF grønn eller Swix HF6 var alle bra alternativer av glidere

Pulver: Best på test i dag var BrikoMaplus FP4 Supermed. Det var ikke store forskjeller og både Rex TK-820, Ski'Go C105, Swix FC7 og Swix FC100 var veldig gode.

FESTE:

Vi har testet haugevis av alternativer og tror vi har kommet opp med et godt alternativ. Som tidligere nevnt så var det to alternativer som skilte seg ut som bedre enn de andre hvorav Vauhti K21 var best. Nest best testet vi Ski'Go HF fiolett. Med morgendagens værprognoser, det vil si høyere fuktighet og litt nedbør ser det også ut til at Rode SuperExtra kan være et godt alternativ.

Vårt tips blir da som følger:

Grunnvoks: Toko Base varmes inn
Ett lag Swix V30 varmes inn

4-6-8 lag Vauhti K21 legges i tynne lag ute og i kulde. Antall lag avhenger av spennet i skia di. Hvor mange lag du skal legge vet du best selv.

Har du ikke K21 så se de andre alternativene vi har lagt ut over.

Ta med en mykere voks dersom det skulle bli mildere. Dette kan være Ski'Go HF rød, Swix VR45 eller lignende.

Dersom du starter senere og regner med å bruke litt tid over fjellet anbefaler vi å legge ett knepp mykere voks i tråkket og dekke dette med alternativene over.

Det blir en kjempefin tur over fjellet. LYKKE TIL!

Torsdag 14. mars 2013:


Første grovtest er gjort. Det vil bli noe andre forhold under rennet om prognosene slår til. Derfor kommer vi med mer nøyaktige smøretips i morgen fredag.

Dette fungerte i dag:

GLID

STRUKTUR:               
 Fin / medium. Av våre strukturer var OS035 best å gå på. 050s går bra i høy fart
GRUNNLAG
 Ski'Go eller Star grafitt. Varmet inn tre ganger
MELLOMLAG
 Swix LF6. Varmet inn tre ganger
TOPPLAG
 Swix HF6. Varmet inn tre ganger
PULVER
 Vauhti hfC21 / Swix FC7 / Rex TK820. Alle disse pulverne gikk veldig bra i dag

FESTE:

GRUNNVOKS             
Toko Base
FØRSTELAG
Swix V30 blå
BYGGELAG
3 lag V30 blå
TOPPLAG
2 lag Swix V40

Vi tester mange flere alternativer i morgen både på feste og glid. Vi tester før de første fredagsløperne kommer hit og senere slik at vi får gode tips til alle. Vårt endelige smøretips kommer fredag ettermiddag.Tags: langrenn, langløp, rena, lillehammer, skramstad
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •