Smøretips Rennet 2014

På denne siden kommer våre smøretips til årets renn. Vi tester kontinuerlig og vil komme med vårt endelige smøretips fredag ettermiddag. Fra vår base på Skramstadsætra tester vi innover fjellet og du vil her få info om hvordan det er utover i løypa. Om du har spørsmål stilles disse i vårt spørsmål og svar- forum.
Nyhet! Vi kommer i år også med en enkel førerapport (ikke smøretips) lørdag morgen ca. kl. 06.00. Her får du info om hvordan forholdene er lengre oppe og når preppemaskinen har kjørt på natta. Vårt smøretips blir lagt ut her fredag ettermiddag.

Skramstadsetra lørdag 06:00:
Snøværet ga seg i natt og sporene har satt seg godt. Det blåser litt fokksnø inn i sporet, men forholdene er fine. Vi har trygt feste med Rode Viola Extra nå! Har du mange løpere foran deg i sporet må du ta hensyn til det. Swix VR62 er et mykere alternativ når sporene blir glassert. Husk å ha med litt mykere smøring i sekken. 

Undertegnede har selv vært ute og testet med et syltynt lag klister i bånn, godt dekket med tørrvoks. Jeg kommer til å gå på det med godt humør fra pulje 3. Ingen grunn til bekymring!

Lykke til!

Skramstadsetra fredag 18.15:
Nå snør det godt på Skramstadsetra, og det har det gjort fra ca. kl. 15. Værmeldingen tilsier at snøværet skal gi seg ca. kl. 24, og at det skal bli kaldere fram mot start. Å anbefale endelig topplag nå vil vi ikke gjøre da det er svært usikkert mtp. snøvær og temperatur. Det er obligatorisk å ha smøring i sekken underveis. Vi anbefaler derfor å ha aktuelle smøringer med på startstreken for å legge de siste lagene der. 

Til de første startende:
Rubb festesonen godt. Legg Swix KB20 sprayklister og la dette herde. Deretter legges grønn Toko og Swix V30, dette varmes inn sammen og settes ut til herding. Bruk så Swix Blå extra V40 (to-tre lag avhengig av stivhet på skia). Aktuelle smøringer å ha med på start er Rode Multigrade, Rode 0/Rode VPS, Rode Viola Extra, SkiGo HF Rød, Swix VR55 og 62. 

Til senere startende:
Rubb festesonen godt. Et solid grunnlag får du ved å legge en syltynn gurupute. Alternativet er Swix KB20 spray som herdes. Deretter legges et tynt lag violett klister fra enten Swix, Rode eller Vauhti. Et lag Swiv V30 varmes så inn i klisteret. Aktuelle smøringer å ha med på start er Rode 0/Viola Extra, SkiGo HF Rød, Swix VR55 og 62.
       
Hvis skiene er glatte i starten, husk at det blir kaldere og tørrere allerede etter noen kilometer. 

På glid gjør dere som vi anbefalte tidligere i dag:
LF6 og HF6 varmes inn tre ganger hver. Etter test i dag kan vi med sikkerhet si at pulvere som Alfa 11-0, SkiGo C105 og Swix FC8x vil gi god glid! 

Vi ønsker dere en god tur over fjellet! Senk skuldrene og husk at det er moro å gå på ski!

Morgenrapport fredag 14. mars:
En liten rapport fra Thomas Alsgaard fredag formiddag:Torsdag 13 mars:
Sola skinner fra skyfri himmel og det er fantastiske forhold mellom Rena og Lillehammer! Med utgangspunkt i Skramstadsetra har vi i dag testet syv ulike klisteralternativer og en rekke forskjellige fluorpulver. Til deg som skal i ilden på fredag anbefaler vi følgende:

Som grunning fungerte Guruputa ypperlig. Et godt alternativ er å legge isklister (Rex, Rode Blå Special eller Swix KX30). Deretter bygger du opp med et violett klister, hvor Rode Violett Special eller Vauhti Violett er to sikre valg som mellomlag.

Som topplag utmerket Rode Multigrade klister og Start Universal Wide seg. Klisteret legges i traktor/fiskebeinsmønster, med 50 – 50 av hvert klister. 

På glidfronten legges et hardt fundament med grafitt og LF6 i bunn. Dette toppes med HF8. Ski'Go HF grønn var også ekstremt bra i dag.
 
For deg som ønsker å legge pulver fungerer både SkiGo C22 og Swix FC8x veldig bra!

Vi fortsetter å teste i godværet og kommer med nye anbefalinger før lørdagens renn!

Skihilsen fra Erlend, Morten, Karl-Martin og Hanse

Tags: langrenn, smøretips, glid, feste, skramstad
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Håkon , 13.03.2014 13:20:25
Hei Karl M Hva tenker du om nysnøen som er ventet natt til lørdag?