Smøretips Vasaloppet 2014

Vi har base i Sälen og tester helt fram mot Vasaloppet starter. På denne siden kommer våre smøretips servert av våre smørere. Endelig smøretips både når det gjelder glid og feste kommer lørdag ettermiddag. Vi ønsker deg lykke til og god tur i årets Vasalopp!

Oppdatert 1. mars klokken 15.35- Endelig anbefaling:

Vi startet testingen ved Mångsboderna kl. 08.00 i dag morges. Det har snödd både i natt og utover dagen i dag. Da vi startet testingen var ikke löypene kjört etter gårsdagens StafettVasa. På myrene mellom start og Mångsboderna er löypa mye bedre enn fryktet, og det er meldt kaldere i natt. Vi ser for oss at sporene blir frest opp i natt, og at det blandes i grovkornet snö i sporene.  
 
Feste:

Rubb var soleklart beste alternativ i dag. Vi testet flere ulike festealternativer, men ingen ga tilstrekkelig feste. Rode VXPS, Rode 0, HF Röd, Swix VR55 etc. ble bakglatt, og SkiGo HF Gul iset/kladdet.
 
Glid:

Vi blindtestet Rode FC1, SkiGo C22, Toko Jetstream Röd og Alfa 11-0. Toko Jetstream Red og Alfa 11-0 var soleklart best.
 
Anbefaling:

Tidlig startende kan rubbe skia godt og legge Guruputa i kveld. La skia stå ute over natten, og du har en grunning som sitter i ni mil. Endelig anbefaling av topplag tör vi ikke komme med för vi ser sporene i morgen tidlig. Med Guru i bunn kan du justere med enten törrvoks eller klister på start i morgen.
Seinere startende (Pulje 6 og utover) bör rubbe skia godt og legge isklister i form av KB20 eller Rode Blå special i bunn. Deretter legges et lag Rode Violett Special klister. La dette herde over natten, og se ann topplaget i morgen tidlig. Her har du muligheten til å justere med både voks og klister.  
 
Glid:

Grafitt x3, LF6 x3 pog HF6 x3. Alfa 11-0 eller Tokjo Jetstream Röd til slutt.
050s slipen glir veldig godt på test, og den tåler både temperaturendringer og nysnö godt. 1 mm rett rill på bakski for ytterligere löft.
 
God tur og lykke til!

Skihilsen fra Trond H, Kjetil, Terje, Trond F, Lars Christian, Karl Martin, Erik Hande og Hanse
Oppdatert fredag 28. februar klokken 16.40


FESTE

Det har i dag vært noe nysnø i løypene. Rubb har funket greit over store deler av løypa, men man vil oppleve noe polerte løyper hvor man vil slite med feste.
Klister hadde vi dårlige testresultater på, men etter vi hadde gått noen kilometer så var faktisk klister best. Klisteret vi gikk på i dag var Swix K21n med sølv. K21n funka også der det var kommet noe nysnø. Det hadde vært enda bedre om vi hadde dekket dette. Hadde løpet vært i dag hadde klister vært vårt foretrukne valg.


GLID

Vi har testet mange forksjellige pulvere og flytende i dag. Vårt beste resultat fikk vi med Ski'Go C22 toppet med Gallium Maxfluor -5 /+10.
Vi hadde også kanonresultater med Vola Yellow Powder. Som en god nummer tre FC8X. Gallium hadde i dag også gode resultater på vår langtidstest. Når det gjelder struktur er en medium 050s- slip med 1mm rill et sikkert valg.


Vi kommer tilbake med oppdaterte tips lørdag


Tags: vasaloppet, smøretips.langløp, skiclassics
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •