SOVEPOSER - Koble Sammen To Soveposer?

Mange har spørsmål om sammenkobling av to soveposer. Her får du noen tips.


Så lenge to soveposer, en høyre- og en venstreversjon har samme type og størrelse glidelås, kan de kobles sammen.  Innenfor samme merke er det vanlig at produsenten bruker samme glidelås på alle soveposer, men avvik kan forekomme. Det finnes desverre ingen standard mellom de ulike produsentene, slik at det er ikke garantert at to poser med ulik produsent kan kobles sammen.

Verken soveposen eller glidelåsen behøver å være like lange, men det er en fordel at glidelåsene har samme lengde.

Ajungilak/Mammut: Her oppgis de fleste soveposene til å ha samme lengde; 180 cm, uansett om soveposen er 180, 195 eller 200 cm. For eksempel kan en høyresovepose i 180 cm fint kobles sammen med en 200 cm venstrepose.

Mountain Equipment: Alle soveposene som har full lengde/standard lengde på glidelåsen, uansett soveposelengde, kan kobles sammen dersom man har en pose med høyre glidelås (Right Zip)  og en med venstre glidelås (Left Zip). Kun soveposene som oppgis å ha 3/4 lengde kan ikke kobles sammen med andre.

Vær oppmerksom på at når to soveposer kobles sammen øker volumet i posen, og nakkelukkingen vil ikke fungere optimalt. Dette gjør at soveposene ikke vil ha de samme temperaturgrensene som når man bruker en enkel pose alene (soveposene vil bli kaldere selv om man deler kroppsvarme). I tillegg vil det bli stor åpning i hodeenden, slik at man mister mer varme ut av posen.

Klikk HER for å komme til våre soveposer!

Tags:
| Kommentarer [2]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Pål schjøtt , 25.01.2020 22:51:11
Hei har dere bra 4 sesongs sovepose med glidelås høyre side ? Skal ha to stk , Mvh Pål Schjøtt

Skrevet av Pål schjøtt , 25.01.2020 22:50:57
Hei har dere bra 4 sesongs sovepose med glidelås høyre side ? Skal ha to stk , Mvh Pål Schjøtt