Test av Blue Seventy TX2000 og TX3000 Våtdrakter

Oslo Sportslager har fått inn årets Bule Seventy triathlon-drakter. De siste to ukene har jeg vært en skikkelig heldiggris, og fått lov til å teste både TX2000 og TX3000. Dameversjonene vel å merke. Til sammen har de fått være med meg på et titalls treningsturer og TX3000 vært med i Søndre Sandøy-løpet på Hvaler.

Jeg kan begynne med å si at dette er to ganske ulike drakter. De både ser og føles veldig forskjellige.

 

TX3000 ser ut som en badedrakt og føles vannavstøtende. Jeg ble nødt til å prøve den samme dag som jeg fikk draktene med meg hjem. Klokka hadde nok passert 22.30 før jeg var i vannet på Sognsvann.

 

Denne drakten er veldig tight. Dameversjonen må du kle på deg som en bukse og dra oppover overkroppen nedenifra. Det er vanskelig, men det gjør at den sitter desto bedre. Herreversjonen har glidelås, derimot, og ser ut til å være noe enklere å få på.

De første turene tok den meg litt rundt halsen og i nakken, men det ser ut til å ha gått seg til. TX3000 føles som, og er for så vidt, en kompresjonsdrakt. Den sitter som smurt. Hvis du føler deg slaskete i utgangspunktet, vil du føle deg fit med denne drakten på.

 

Tilbake til den første svømmeturen. Jeg gjorde den tabben å plassere skulderstroppene på drakten ut mot skulderen under våtdrakten. Det gjorde at jeg fikk litt motstand hver gang jeg førte armen over hodet. Altså, pass på at skulderstroppene ligger komfortabelt mellom skuldergropen og halsen før svømmingen.

Etter en kort økt i Sognsvann stod jeg på land i sommermørket i våt triathlondrakt og skalv. Jeg hadde ikke med meg skift fordi jeg hadde hørt at TX3000 skulle tørke så innmari fort. Jeg angret litt på det idet jeg kom i land. Angeren varte kort. Før jeg kom meg til bilen følte jeg meg helt tørr. Denne drakten er helt rå på fukttransportering. Da jeg gikk ut av bilen hjemme var det knapt fuktig i setet.

 

Målgang under Søndre Sandøyløpet


Nest siste juli-helg løp jeg Nedgårdsløpet på Søndre Sandøy med denne drakten på. Det var en fryktelig varm dag. Nå vet jeg ikke om drakten kan ta all æren for det, men jeg løp et par minutter bedre enn jeg har gjort under trening. Selv om det stekte i ble jeg ikke gjennomvåt av svette. TX3000 og jeg har blitt gode venner.

Jeg har kun syklet 40-50 km i strekk med hver av draktene. Jeg blir alltid irriterende varm på ryggen når jeg sykler. Sånn sett er TX3000 genial med den åpne ryggen. Paddingen i draktene er beskjeden, og følelsesmessig og tilsynelatende helt lik på TX2000 og TX3000. Du vet knapt at den er der før du setter deg på sykkelen, men den gjør jobben sin. I hvert fall på såpass korte distanser. Ingen såre rumper.

 

TX2000 er en skikkelig kosedrakt. Den er mindre tight en TX3000 og skikkelig god å ha på. Komfortdrakt. TX3000 har en innbygget sports-bh som holder ting og tang på plass. Det har ikke TX2000. Sistnevnte sitter imidlertid stramt den også. For meg, som ikke er så barmfager, så fungerte den helt fint uten noe annet undertøy under. Andre vil kanskje trenge noe mer støtte i brystregionen.

TX2000 føles som en kompresjonstights, men med vesentlig mykere stretch. Den føles fort tørrere enn den egentlig er. Med det mener jeg: jeg har trodd den har vært tørr og slengt den fra meg uten å henge den opp, for så å finne ut at den ikke var helt tørr allikevel. Men det er følelsen som er viktigst. Den sitter mindre stramt over skuldrene enn TX3000 og er god å ha på under våtdrakten. Begge draktene har skulderstropper nærme halsen, slik at de ikke er i veien under svømmetakene. Praktisk. Jeg merket ingen store forskjeller når jeg kledde av meg våtdrakten med draktene under. Det ble i hvert fall ikke vanskeligere.

 

For meg blir TX3000 en konkurransedrakt og TX2000 en treningsdrakt. TX2000 er også en ypperlig duathlondrakt, når du ikke trenger den hurtige tørkingen som TX3000 gir. Jeg vil i tillegg understreke at TX3000 er verdt de ekstra hundrelappene i prisforskjell.

 

Mari Drivdal Lie

Tags: triathlon, blueseventy, våtdrakt
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •