Topptur - Slik velger du riktige skifeller

Følger denne enkle guiden finner du enkelt skifeller som passer til dine toppturski. Så lenge du har valgt riktig lengde, og riktig bredde kan du være ganske sikker på at fellene passer på skiene.

 

Slik velger du skifeller


  1. Mohair eller nylon: De aller fleste skifeller har hår laget i mohair eller nylon. Mohair gir bedre glid, mens nylon gir bedre slitestyrke. Noen produsenter, som for eksempel Contour, blander mohair og nylon som gir et godt kompromiss. 

  2. Bredde: Før fellene tilpasses skiene bør de være litt bredere enn det smaleste punktet på skiene. Et greit utgangspunkt er å tenke at fellene skal ha cirka den samme bredden som baktuppen på skiene. Det gjør ingenting å velge for brede feller, men for smale feller bør du unngå.

  3. Lengde: Mange feller kommer i ferdige lengder. Velg fellene like lange som skiene. Feller som kun kommer i en lengde kan tilpasses din skilengde.

 

Merk at noen skiprodusenter lager ferdig tilpassede feller til sine toppturski. Vi har slike feller til mange ​toppturski fra Dynafit, K2 og Fischer.

 

 

Vårt utvalg av skifeller til toppturski finner du her

 

Lær mer om skifeller:

- Slik tilpasser du G3 skifeller

- Slik tilpasser du Contour skifeller

 Tags: skifeller, feller, felletips, felleguide, topptur, randonnee, rando,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •