Turnamic - Fischer og Rossignols nye bindingssystem

Så er katta ute av sekken. Rossignol og Fischer lanserer fra neste år sitt eget bindingssystem. "Turnamic" er navnet og er kanskje den aller største nyheten for sesongen 2017/18.

Dette måtte komme. I fjor lanserte Salomon sitt NNN- kompatible bindingssystem "Prolink". Neste år følger to av verdens største skiprodusenter etter og lanserer nok et NNN- kompatibelt bindingssystem, nemlig "Turnamic". Turnamic er en nyutviklet binding som i likhet med Rottefellas NIS- system skal monteres på en premontert bindingsplate. Tidligere har både Fischer og Rossignol hatt egne NNN- bindinger som var laget av Rottefella, men med respektive skimerkers logo. Dette samarbeidet opphører nå og skifabrikkene fra Frankrike og Østerrike lanserer sammen Turnamic.

 

Turnamic er som nevnt NNN-kompatibelt. Dette betyr at alle sko med NNN-såle vil fungere med den nye bindingen. Langrennsski fra Fischer og Rossignol vil fra og med neste år komme med en Turnamic bindingsplate. Denne er derimot unik og det vil ikke fungere å montere bindinger fra Salomon eller Rottefella på disse. Siden bindingen i likhet med NIS- systemet skal monteres på en plate, har man også med Turnamic muligheten til å flytte bindingen fram- eller bakover for å påvirke feste og glid.

 

Vi gleder oss til å få denne bindingen i hus og gleder oss enda mer til å se hva Rottefella kontrer dette med :)

 

Under ser du noen av de første bildene av Turnamic. Denne versjonen med Rossignollogo.

 

 

 

 Tags: binding, turnamic, rossignol, fischer, nnn, binding, langrenn
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Jan Olaf Opsahl, 05.01.2018 19:35:11
I forhold til tidligere bindinger der man kunne både spenne skiene på og av stående oppreist er dette et kraftig tilbakeslag. Har prøvd og får terningkast 2.