Turskøyter - gå ikke glipp av en av vinterens morsomste aktiviteter!

De siste årene har turskøyter - også kalt svenskeskøyter - kommet for fullt her til lands. Stadig flere oppdager gleden ved å gå på skøyter fra vann til vann, enten kombinert med en tur til fots eller på ski. I fjor var det endog så stor rift om turskøytene at mange ikke fikk sikret seg et par.

Nå har du derimot en ny mulighet til å få tak i et par turskøyter. Skyllermarks turskøyter er nå på lager hos oss i Torggata 20!


Konseptet er enkelt. Turskøytene er skøyter uten overdel, men som i stedet har bindinger som gjør at skøytene kan brukes med sko eller skistøvler, litt avhengig av hva slags binding du velger. Dermed har du et par skøyter du kan pakke med deg hvis du skal på fottur eller skitur i områder med islagte vann.

Hos Oslo Sportslager fører vi flere ulike turskøyter fra den svenske produsenten Skyllermarks.

Skyllermarks Blå: Dette er turskøyten for deg som ønsker å kombinere skøyteturer på isen med skigåing. Skøyten finnes med to typer bindinger - Rottefella NNN BC og Salomon XA Access. Med denne skøyten er hælen fri og gjør skøyten lett og lite slitsom å gå på. Finnes i lengdene 46cm, 51cm og 53cm.

Pris: 1899,-
 Skyllermarks Rottefella NNN BC
Skyllermarks Birka: Denne turskøyten egner seg for deg som bruker kraftige tursko eller fjellstøvler. Skoen festes ved hjelp av en bøyle foran og en rem bak på skøyten. Birka er en enkel, men morsom skøyte som gir god fart. Finnes i lengdene 46cm og 51cm.

Pris: 1199,-
 Skyllermarks Birka
Skyllermarks Isa Kevlar: Dette er en turskøyte som fungerer utmerket med en 75 millimeter skistøvel. Skoen festes med en spesialutformet hælrem som holder hælen på plass, og et feste i front. Det er i tillegg mulig å montere på en bøyle foran, som vil gjøre Isa Kevlar egnet til bruk med de fleste fjellstøvler også. Finnes i lengdene 43cm, 48cm og 53cm.

Pris: 1199,-
 Skyllermarks Isa Kevlar

Å gå på skøyter på islagte vann innebærer alltid en viss risiko. Derfor er det viktig å ha med seg riktig sikkerhetsutstyr på tur.

Ispigger
: Dette er et minimumskrav. Disse festes rundt halsen, skal sitte høyt og være lett tilgjengelige også med hansker på. Se Skyllermark Möjadubben (249,-).

Staver: Man kan fint bruke vanlige skistaver når man går på turskøyter. Spesialskøyter for turskøyter har imidlertid den fordelen at de kommer utstyrt med en ispigg på den ene staven. Hensikten er å kunne sjekke at isen er tykk nok til å gå på. Stavene er i tillegg fine når du vil stake deg bortover isen, især dersom isen er ruglete og ujevn. Se Skyllermark Dubbelpik (999,-), som kommer i to ulike lengder.

Redningsline: For egen og andres sikkerhet er det lurt å ha med en redningsline på tur. Denne kommer til nytte dersom uhellet først skulle være ute. Det er viktig å plassere linen lett tilgjengelig i ytterlommen på sekken eller i en egen lomme som er laget spesielt for sikkerhetsliner. Se Skyllermark Hansalinan (399,-).

Ismätare: Skyllermark Ismätare (39,-) kan brukes til å måle istykkelse.

Skøytebeskytter: Skyllermark Skenskydd (149,-) er nyttig for enkel, sikker transport og oppbevaring av turskøyter.

Generelt kan det være greit å følge de kravene til utstyr som stilles til deltakere på skøyteturer i regi av Skiforeningen:
  • Spesialstaver med ispigg for skøyting (skøytestaver)
  • Ryggsekk med hoftebelte og reim under skrittet eller rundt lårene
  • Komplett klesskift i vanntett pose
  • Ispigger med fløyte
  • Redningsline
  • Håndkle
  • Plastposer til å tre over sokkene i våte støvler
Med turskøytene på plass er det bare å begynne å glede seg til vintervær og islagte vann!

Gå til:
Turskøyter
Fjellstøvler
Fjellskistøvler
Lengdeløpsskøyter


 

Tags: skyllermarks, turskøyter, ispigger
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Christopher, 24.01.2017 21:33:29
Hva er forskjeller, (fordeler og ulemper) med kortere og lengre skøyter? Bør stavene lengde være omtrent som på langrenn?