VANDRESTAVER! Nye staver fra italienske Masters

Vandrestaver eller trekkingstaver/hikingstaver blir mer og mer populært. Mange har allerede oppdaget fordelene med å bruke staver i skog, mark og fjell, enten det er på tur eller til trening ("Nordic walking").
Fordelene med å bruke vandrestaver er mange. Det reduserer blant annet belastningen på knær, hofter, ankler, leggmuskler og korsryggen. Går man med tung oppakning kan vandrestaver hjelpe til med å fordele vekten bedre når man går, samt øke stabiliteten og balansen. Dette er også en fordel for de som ikke nødvendigvis går med tung oppakning, men som har problemer med balansen i ulendt terreng. Vandrestaver bidrar også til en mer oppreist gåposisjon og gir en god rytme og framdrift. I oppoverbakker får man fordelen av å kunne bruke armene i tillegg til beina slik at det blir lettere å gå, i nedoverbakker kan man minke belastningen på knærne betraktelig. 

Vi selger 3 ulike typer vandrestaver fra Masters

1. Masters Manaslu - Expert Antishock series
2. Masters Scout - Trekking series
3. Masters Calu - Light Pro series


MASTERS MANASLU
Manaslu er høykvalitetsutgaven av vandrestavene våre. Dempingen/fjæringen (antishock) ligger i håndtaket, noe som er svært behagelig å gå med, spesielt på hardt underlag. Dempingen har en lock-out funksjon som gjør at du kan velge om du vil ha det på eller av ettersom hva slags underlag man går på. Staven er 3-delt og laget i aluminium. Den har et behagelig, ergonomisk korkhåndtak og gode, brede og justerbare håndstropper. Håndstroppene løser seg ut automatisk ved fall. Piggen er bred og laget i slitesterk karbid (karbon-metall).
Manaslu leveres med ett par små trekkingtrinser/harsnøtrinser som er 5,5cm i diameter og ett par store trinser som er 9,3cm i diameter, samt en gummibeskytter til piggen. Trinsene tas av og på med et enkelt klikk-og-vri system.

- Lengde maks: 135 cm
- Lengde min: 69 cm (målt av oss)
- Vekt: 275 g (per stav, uten trinse, veid av oss)


MASTERS CALU
Calu er en skikkelig lettvekter, kun 180g per stav. Staven er laget Calu, et patentert høyteknologisk materiale som består av en aluminiumskjerne og ytterside av vevet karbon-kompositt. Dette materialet er utrolig sterk i forhold til vekt og aluminiumskjernen gjør at stavene tåler mer enn rene karbon- eller komposittstaver, spesielt i forbindelse med bøying av stavene. Stavene inneholder ikke PCA (miljøskadelig materiale). Staven er 3-delt og har pro foam håndtak som er mykt og behagelig med solid håndstropp.
Calu leveres med to sett trinser; 5,5cm i diameter og 8,5cm i diameter og gummibeskytter til piggen.Trinsene tas av og på med et enkelt klikk-og-vri system.
Piggen er bred og laget i slitesterk karbid (karbon-metall).

- Lengde maks: 135cm
- Lengde min: 61cm
- Vekt: 180g per stav


MASTERS SCOUT


Scout er vandrestavmodellen vi har til fast lavpris. Staven er 3-delt, laget i aluminium og har et ergonomisk utformet håndtak. Håndstroppen er behagelig og justerbar. Piggen er bred og laget i slitesterkt stål. Scout leveres med ett par små trekkingtrinser som er 5,5cm i diameter og gummibeskytter til piggen.

- Lengde maks: 135 cm (avmerket på stav, reell makslengde målt av oss til 137 cm)
- Lengde min: 65,5 cm (målt av oss)
- Størrelse trinse: 5,5 cm diameter
- Vekt: 250 g (per stav, uten strinse, veid av oss)Tags: masters, vandrestaver, gåstaver, trekkingstaver, hikingstaver, stav, staver, gipron
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Ola S. Ustad, 10.10.2016 20:49:46
MASTERS MANASLU Manaslu er høykvalitetsutgaven av vandrestavene våre. Dempingen/fjæringen (antishock) ligger i håndtaket, noe som er svært behagelig å gå med, spesielt på hardt underlag. Hva koster den?