Vedlikehold av fotballsko

Dersom du vil at fotballskoene skal holde ekstra lenge, så er det veldig viktig at du ikke slurver med vedlikeholdet. Faktisk så kan du forlenge levetiden på fotballskoene vesentlig med godt vedlikehold.  Vedlikeholdet kan variere fra hvilket material som er blitt brukt i overdelen. Under finner du en oversikt over vedlikeholdtips for både overdeler i skinn og syntetisk materiale.
Vedlikehold for alle typer fotballsko:

- Ta ut fotballskoene fra poser og treningsbager. Sko som blir liggende i fuktige forhold kan få en vesentlig kortere levetid enn sko som blir tørket etter hver kamp eller trening. Ta ut innersålen også hvis det er mulig. 

- IKKE vask de i vaskemaskinen, men tørk heller av overdelen med en fuktig klut. Sko som blir vasket i vaskemaskin kan bli ødelagt. Sømmer kan krympe og løsne, samt overdelen kan miste fasongen.

- Fjern jord, smuss og lignende fra sålen etter hver trening eller kamp.

- Påfør skolim på tuppen og de mest utsatte stedene på skoen før bruk. Dette gjør skoen ekstra slitesterk.


Overdel i skinn:

Lærbalsam eller skokrem bør påføres skinnsko for at de ikke skal tørke inn og for å forlenge levetiden. Skoene blir mykere og mer tilpasningsdyktig hvis dette gjøres. Ikke utsett skoen for direkte varme siden den da kan sprekke opp. Det er derfor bedre å lufttørke de i frisk luft.

Se vedlikeholdsutstyr her!


Overdel i syntetisk materiale:

Fotballsko med en syntetisk overdel trenger mindre vedlikehold enn skinnsko. Men det er fortsatt lurt å bruke en fuktig klut for å rengjøre overdelen for skitt og smuss. Syntetisk materiale kan begynne å lukte etter at de blir fuktige, og er derfor lurt å lufttørke de i frisk luft.

Tags: vedlikehold, fotball, fotballsko, skinn, lærbalsam, skokrem, syntetisk,
| Kommentarer [1]

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Peeta, 10.08.2015 11:29:04
Kule sko er viktig