Vedlikehold av treningstøy

Riktig behandling er viktig for å bevare treningstøyets passform og tekniske egenskaper.
Det finnes flere gode tips for å unngå illeluktende superundertøy og slappe løpetights. Hemmeligheten ligger i god lufting og hensynsfull vasking!Skyll og heng opp treningstøyet etter bruk
Det er ikke alltid det er mulig å sette på vaskemaskinen med det samme du har trent. Men om du skyller tøyet rett etter bruk, vil en del av saltene fra svetten bli borte med en gang. Heng deretter tøyet til lufting så raskt som mulig. Det er sjelden gunstig å la svett og fuktig treningstøy bli liggende i bagen - da vil lukt lettere kunne sette seg i plagget. Treningstøyet bør være tørt før du legger det i skittentøyskurven.

Vask superundertøyet etter hver økt
Trener du mye, blir det en del klesvask. Men ønsker du å unngå vond lukt på superundertøyet, er det essensielt å vaske det ofte. Gammel svette lukter verst! Saltene fra svetten setter seg dessuten fast mellom de tynne fibrene i tekniske materialer, og gjør at stoffet puster dårligere. Ytterplagg av god kvalitet kan oftere brukes et par ganger.

Les på vaskelappen!
Noen treningsplagg skal vaskes overraskende forsiktig. Mange mener at treningstøy nærmest må kokes for å bli rent, men det er ikke tilfelle. Moderne tekniske materialer slipper avfallsstoffer og skitt lett, og trenger ikke vaskes like hardt som bomull. Om trenigstøyet vaskes for hardt, vil det gå utover plaggets farger, passform og levetid.

Bruk ikke tøymykner
Tøymykner setter seg fast i fibrene i tekniske stoffer, og skylles ikke ut. Dette vil gi redusert ventilasjonsevne, i tillegg til at avfallsstoffer fra svette setter seg fast mellom fibrene. Dette vil ytterligere redusere stoffets pusteevne, og bidra til lukt. Mikrofiber er som oftes mykt i seg selv, så tøymykneren er som oftest overflødig uansett! Også materialenes elastisitet og form vil tape seg ved bruk av tøymykner.Heng opp klesvasken med en gang
Om klær blir liggende i en varm og fuktig vaskemaskin, vil det lettere sette seg lukt i tøyet. Heng derfor opp klesvasken med det samme den er ferdig. Ettersom tekniske plagg tørker svært raskt, og tørking i tørketrommel sliter unødig på klærne, er det ofte vanlig lufttørking som er den beste løsningen når det gjelder tørking av tøyet.Les hvordan du vedlikeholder løpesko her:

Tags:
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •