Velg riktig sports-BH

En god sports-BH er alfa og omega for å få en positiv treningsopplevelse. Her finner du tips  til hvordan du velger riktig sports-BH ut fra ditt behov.Hvorfor er det så viktig med en god sports-BH?

Brystene holdes oppe av hud og underliggende vev, men ikke av muskler. Det betyr at de er lett påvirkelige av tyngdekraft og bevegelse. Ved trening øker bevegelsen og vevet og huden kan strekkes. I tillegg til de estetiske konsekvensene det kan gi i form av hengepupper, øker også risikoen for at man kan få plager med nakke og rygg.

Særlig ved høyintensitetstrening, som løping, vil du være utsatt for stor belastning. Å bruke en vanlig bh ved trening vil kun redusere bevegelsen til brystene med 35 prosent. Med en sports-BH som gir god støtte, reduseres bevegelsen med 70 prosent.

Kravene du bør stille til en god sports-BH avhenger både av størrelsen på brystene dine, og også typen aktivitet. Ved yoga trenger man for eksempel generelt mindre støtte enn hvis man skal løpe eller spille håndball.


Velg riktig størrelse
Altfor mange kvinner ender opp med feil størrelse på sports-Bhen. Kjøper du den for stor, vil du ikke få god nok støtte. Kjøper du den for liten, vil du ofte oppleve at den klemmer og gnager på skuldrene.

For å finne frem til riktig størrelse på båndet på BH-en,bør du måle omkretsen under brystene. Det vil gi deg en indikator på riktig
størrelse. Hvis du havner mellom to størrelser er en tommelfingerregel å gå ned i størrelse heller en opp. Måler du 83cm, bør du altså velge 80 og ikke 85. Husk også at går du ned i størrelse på omkretsen på BH-en, må du som regel opp i cup-størrelse.
Bruk tid i prøverommet for å finne frem til hvilken sports-BH som sitter best.

Spør gjerne om hjelp hvis du er usikker.

Bytt sports-BH ofte
Bytt ut sports-BHen regelmessig! Både strikken og stropper blir slarkete etter mye bruk, og når elastisiteten forsvinner,  reduseres naturlig nok støtten BH-en gir. Derfor er det lurt å investere i ny sports-BH med jevne mellomrom. Trener du
jevnlig kan det være lurt å bytte ut sports-Bhen hvert år eller oftere.

Husk også at størrelse og form forandrer seg gjennom livet, og behovet ditt for støtte deretter.

Hos Oslo Sportslager fører vi både sportstopper til trening på lavere intensitet og sports-BHer med svært god støtte og som er supre til løping. Spør oss gjerne dersom du trenger hjelp til å finne en sports-BH som passer til deg og ditt behov.

Vi fører sports-BHer fra Casall og Craft - i både hvitt og svart. Vi har et bredt utvalg av størrelser, helt opp til 95G. I tillegg har vi nå også fått inn hipstere og stringtruser fra Casall.

Her ser du hele utvalget vårt av sports-BHer
!

Velkommen innom oss i Torggata 20.

Tags: casall, sports-bh, trening, løping
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •