Verdens raskeste racersykkel - Cervélo S5 landeveissykkel

Cervélo S5 er Cervélo sin mest aerodynamiske landeveissykkel noensinne.
16 års erfaring med å lage de raskeste syklene på markedet har ledet frem til denne verdensnyheten!


" Staying ahead" sier Cervélo, og det gjør de også. Denne sykkelen representerer det sluttbrukeren og Cervélo har til felles, nemlig ønsket om å ligge et skritt foran konkurrentene!


 

Premiere på Cervélo og Thor Hushovd sitt nye våpen for å utkonkurrere sine motstandere. S5 er den mest aerodynamiske landeveissykkelen til Cervélo noensinne. Den minner litt om en temposykkel, og det med hensikt. Her er det ikke spart på noen ting.
 

Dette er en genuin landeveissykkel, med typisk landeveisgeometri og sitteposisjon. Den er svært torsjonstiv (vridningsstiv), kraftig krankhus for maks kraftutnyttelse og mange aeroformer for å bryte vindmotstanden.

Cervélo tok med sykkelen til University of Washington og testet sykkelen i Kirsten Wind tunnel mot en annen toppmodel nemlig S3. Cervélo S3 har til nå vært flaggskipet og målestokken for de fleste andre konkurrenter. Det er en av verdens raskeste og beste landeveissykler.

  • Hvis du tar en strekning på 100 kilometer, under identiske forhold, plasserer S5 ved siden av S3 med samme person oppe på sykkelen. Fullfører distansen, så vil S5 fullføre 1 minutt og 30 sekunder før S3! Eller som Paul White sier (CEO for Cervélo), du sparer ca. 30 watt sammenlignet med tilsvarende sykler.

De tekniske fordelene ligger i de aeroformede delene av sykkelen. For eksempel er bakhjulet nesten bakt inn i rammen bak, for å unngå unødvendig turbulens. Karbongaffelen er integrert inn i rammens underrør og formet likt som rammen, igjen for å unngå turbulens.

Legg merke til detaljene med setepinneklemma som er dyttet ned i ramma, og trekantformen på Sram RED bremsehode foran og bak som er konstruert for minst mulig luftmotstand.
 

Videre er sykkelen bygget med den hensikt at alle sykler har flaskeholdere og dette er noe syklister er avhengige av. Rammen er derfor formet slik at den skal dekke for flaskeholderen og flasken. Legg merke til den noe merkelige formen på oversiden av underrøret.

Cervélo sin anerkjente BBright krank skaper en utrolig sterk og stiv plattform for maks kraftutnyttelse.

Legg merke til hvordan de har skjult bakbremsen bak rammen for å unngå turbulens her også.
 

Cervélo S5 er her representert med Sram Red gruppesett og Mavic Cosmic Carbon SR hjulsett.Sykkelen kan beskues i vårt butikkvindu ut mot Bernt Ankersgate i krysset Torggata og Bernt Ankersgate. Den vil være utstilt under hele Tour de France, og vil komme for salg i august.

Se film om utviklingen av sykkelen her:

Tags: premiere, verdensnyhet, nyhet, cervélo, s5, stayingahead, thorhushovd, tourdefrance, landeveissykkel, racersykkel, nyhet,
| Kommentarer [0]

Kommentarer

  •  


  •